Gemeente Amsterdam



Discussie: Oostelijke IJ-oevers

29 januari 2007
-
Vereniging Angsaw

Vereniging Angsaw Angsaw staat voor: Amsterdam-Noord Groene Stad aan het water. Deze vereniging organiseert een discussieavond over de toekomst van de oostelijke IJ-oevers. De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdagavond 30 januari a.s. van 20.00 tot 22.30 uur in een van de zalen van het City-North Hotel aan de Distelkade om de hoek van het Mosplein.

De westkant van de noordelijke IJ-oevers is volop in beweging. De NDSM-werf ontwikkelt zich in hoog tempo tot werklocatie voor kunstenaars en leisure-bedrijven; de ontwikkelingen op Overhoeks en de aangrenzende Tolhuistuin gaan sneller dan verwacht en ook de Buiksloterham is in beweging. Maar hoe zit het met de oostkant van de noordelijke IJ-oevers: het gebied van de Sixhaven tot en met Schellingwoude en alles wat daar tussen ligt? Dat hele gebied lijkt wel gehuld in stilzwijgen; er zijn althans niet die grote stedenbouwkundige ingrepen te zien die aan de westkant wél actueel zijn.

Wat staat er verder in de toekomst te gebeuren?

Stadsdeel Noord. Foto: Edwin van Eis.jpg (40 Kb) Voor Vereniging Angsaw is er alle reden om de oostelijke IJ-oever in de schijnwerpers te zetten. Dat gebeurt op een openbare discussiebijeenkomst die plaats zal vinden op:

Dinsdagavond 30 januari van 20.00 uur - 22.30 uur. NH Hotel City North, Distelkade 21 (bij het Mosplein)

De belangrijkste vragen die op de bijeenkomst aan de orde zullen komen zijn:
* Welke plannen heeft de politiek met de oostelijke IJ-oevers? * Wat zijn wenselijke en mogelijke toekomstscenario's voor dit gebied?

Sprekers

Kees Diepeveen (lid van het dagelijks bestuur van Amsterdam-Noord en portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening) zal onthullen welke plannen de politiek in petto heeft voor dit gebied.

Tjeerd Dijkstra (stedenbouwkundige/architect en voormalig rijksbouwmeester en supervisor van de IJ-oevers) zal een aanzet geven voor een toekomstscenario voor de Oostelijke IJ-oevers.

Twee co-referenten zullen elk vanuit hun specifieke deskundigheid commentaar leveren en hun eigen visie op de mogelijke toekomst van de oostelijke IJ-oevers geven:

Bjarne Mastenbroek, architect en directeur/oprichter van architectenbureau SeARCH gevestigd in de Hamerstraat.

Rob van Leeuwen, landschapsachitect bij het RBOI (adviesbureau voor ruimtelijke planning en ordening) en publicist.

De avond zal worden ingeleid door Kees Alberts (architect en bestuurslid Historisch Centrum Amsterdam-Noord) die ons iets zal vertellen over de geschiedenis van de oostelijke IJ-oevers.

angsaw.jpg (18 Kb)

Aanmelding is niet nodig

Iedereen is van harte welkom op deze avond en tijdens de bijeenkomst is uiteraard volop gelegenheid om mee te discussiëren. Aanmelding van tevoren is niet nodig. We hopen u te zien op 30 januari!

Reageer