Landstede


Kennismaken met het TAK

Het is leuk leren op het Thomas a Kempis College. Door de duidelijke structuur weten leerlingen precies waar ze aan toe zijn en is er volop gelegenheid om de eigen talenten te ontdekken en te ontplooien.

Nieuw op het Thomas a Kempis College: instructie op niveau in leergroepen, kleine mentorgroepen, vaste dagindeling, weinig lesuitval en geen roosterwijzigingen. De school heeft vier dakpannen in de onderbouw: havo/vwo, theoretisch/ havo, kader/theoretisch en basis/kader.

In overleg met leerling en ouders wordt afgesproken voor welk niveau een leerling gaat binnen een dakpan én of een leerling eventueel een vak op een hoger niveau kan doen. Elke leerling maakt deel uit van een mentorgroep van maximaal veertien leerlingen. Lestijden zijn iedere dag van kwart over acht tot kwart voor drie.

De leerlingen krijgen les in één van de vijf domeinen Communicatie, Mens & Maatschappij, Mens & Natuur, Kunst & Cultuur en Sport & Bewegen. In het domein zijn de vakken die er deel van uitmaken duidelijk herkenbaar. Binnen Communicatie worden bijvoorbeeld de talen gegeven. Domeinen hebben vaste dagdelen in de week. Er zijn dan drie docenten beschikbaar.

Deze structuur biedt vele voordelen. Er zijn geen roosterwijzigingen en er is weinig tot geen lesuitval: als een docent onverhoopt is verhinderd, nemen de twee andere waar. Daarnaast hebben de leerlingen een vaste plek en een vaste dagindeling. Op donderdagmiddag van half drie tot vier is het tijd voor Ontdek je Talent.

Leerlingen volgen in twee jaar tijd vier cursussen naar eigen keuze, van taekwondo tot koken en van visagie tot sport. Dit programma is bedoeld om de horizon te verkennen en, de naam zegt het al, talenten te ontdekken.

Op eendagophettak.nl kunnen belangstellenden een dag op het Thomas a Kempis College meebeleven. Aan de hand van vier filmpjes over de werkwijze, de begeleiding, vakken volgen op een hoger niveau en dagindeling maken de kijkers op een visuele manier kennis met de effectieve onderwijsmethode van het Thomas a Kempis College.

Open lesdag
Locatie Zuid, Gelijkheid 3 en Locatie Centrum, Schuurmanstraat 1, dinsdag 30 januari, van 9.00 - 14.00 uur
Op deze dag maken de leerlingen op speelse wijze kennis met een aantal vakken van de basisvorming en zien de school "in bedrijf". In verband met de groepsindeling dient deelname vooraf opgegeven te worden via telefoonnummer 088 8508505.

Open huis
Locatie Zuid, Gelijkheid 3, donderdag 8 februari, van 16.00 - 20.00 uur
Locatie Centrum, Schuurmanstraat 1, zaterdag 10 februari, van 10.00 13.30 uur
Tijdens het Open Huis laten we zien wat er zoal binnen de school gebeurt. Alle activiteiten, binnen en buiten de lessen, presenteren zich op eigen wijze.

Algemene voorlichting
Locatie Centrum, Schuurmanstraat 1, woensdag 31 januari, aanvang 20.00 uur
Tijdens deze avond wordt informatie aangeboden over de school en het onderwijs dat wij aanbieden. Ook is er de gelegenheid om vragen te stellen.

Open Huis agenda