Senternovem


Nieuws

29-01-2007 | Vervolgsubsidie BANS 2007 van kracht

Met ingang van 2 januari 2007 is de vervolgsubsidie BANS Klimaatconvenant in werking getreden. Op basis van de nieuwe regeling kunnen (deel)gemeenten en provincies die eerder subsidie hebben ontvangen op grond van de Subsidieregeling BANS Klimaatconvenant, nogmaals voor de periode van één jaar subsidie krijgen. Voorwaarde is wel dat zij de eindrapportage voor de eerste BANS-subsidie hebben ingediend.
Subsidieaanvragen voor de Vervolgsubsidieregeling BANS-Klimaatconvenant kunnen tot 1 september 2007 worden ingediend. Met de nieuwe regeling wil het ministerie van VROM gemeenten en provincies die de eerste BANS-regeling hebben afgesloten, stimuleren door te gaan met de uitvoering van hun klimaatbeleid. Of er na dit jaar nog een nieuwe regeling komt laat de minister over aan het volgende kabinet.
SenterNovem voert de regeling uit en gemeenten kunnen een beroep doen op de klimaatsadviseurs bij het uitvoeren van hun klimaatbeleid. Voor meer informatie over de subsidieregeling en de aanvraagformulieren zie de website van SenterNovem.