Gemeente Teylingen

recreatie en toerisme

Organisaties denken mee over visie op recreatie en toerisme

29 januari 2007

PERSBERICHT 29 januari 2007 - In 2007 gaat de gemeente Teylingen verder met de invulling van de visie op recreatie en toerisme in Teylingen. De gemeente gaat daarvoor in gesprek met ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen uit Teylingen. Dit gebeurt op drie thema-avonden op 12, 26 en 27 februari.

De thema's zijn:

* 12 februari: Waterrecreatie in de meest brede zin.
* 26 februari: Kunst en Cultuurhistorie en evenementen, als `liaison d'amour' tussen water en landrecreatie.

* 27 februari: Aantrekkelijker en toegankelijker maken van het landelijk gebied (het veenweidegebied en het bollengebied) voor dagrecreatie en routegebonden recreatie en de ontwikkeling van dorpscentra en Leisure.

Deze thema's zijn opgenomen in de Kompasnotitie die het college op 12 december 2006 heeft vastgesteld. In de kompasnotitie is als vierde thema "effectievere promotie, samenwerking en afstemming van activiteiten" opgenomen. Dit thema komt op alle avonden terug. De kompasnotitie en rapporten van NRIT en RBOI staan op de website van de gemeente.

Doel van de avonden

Op de avonden hoort de gemeente graag de mening van de belanghebbende organisaties. Onder andere over:

* Welke prioriteiten moet de gemeente stellen?
* Welke nieuwe ideeën en initiatieven vinden organisaties belangrijk?

* Kan er worden samengewerkt bij de promotie en uitvoering van activiteiten?

De gemeente gebruikt de resultaten van de thema-avonden om een breed gedragen visie op te stellen over recreatie en toerisme en uit te werken tot een succesvol uitvoeringsprogramma. De visie wordt nog voor de zomer van 2007 vastgesteld.

Genodigden

Per thema-avond zijn zoveel mogelijk betrokken ondernemers en organisaties uitgenodigd. Bedrijven, organisaties of verenigingen met een belang bij de ontwikkeling van recreatie en toerisme die eventueel geen uitnodiging hebben gekregen, kunnen zich nog melden. Dit kan bij het contactcentrum, telefoon: 0252-783300 of per e-mail: contactcentrum@teylingen.nl. De gemeente neemt daarna contact op over de mogelijkheden om een thema-avond bij te wonen.

Burgerpanel

Naast de thema-avonden wordt er ook nog een avond georganiseerd met het al eerder betrokken burgerpanel.

Gemeentewinkel