Persberichten Eemland zuid, 12.35 uur

Utrecht, 29-01-2007

Bromfietsster gewond

AMERSFOORT Een 13-jarig meisje uit Bunschoten-Spakenburg is zondag gewond geraakt bij een aanrijding met een 19-jarige fietser uit Amersfoort. Het meisje bestuurde en bromfiets. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Stationsstraat met de Wijlerstraat. Omstreeks 19.30 uur zag een surveillerende politieagent een fiets, een bromfiets en de bestuurster daarvan op de grond liggen. De fietser en de bromfietsster reden beiden over het fietspad komend uit de richting van het station. De fietser sloeg linksaf de Wijlerstraat in en zag daarbij de bromfietsster over het hoofd. Beiden kwamen ten val. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Overval

AMERSFOORT Op een horecagelegenheid aan de Wiekslag heeft zondagavond tegen middernacht een gewapende overval plaatsgevonden. De uitbater had inmiddels afgesloten, maar moest nog even terug naar binnen omdat hij zijn fietssleutel was vergeten. Plotseling stonden twee gemaskerde mannen in de zaak. Een van hen bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen. Ook werd de man geduwd, waardoor hij ten val kwam. De overvallers verlieten de zaak met een onbekend geldbedrag. Het slachtoffer werd enkele minuten later gevonden door zijn dochter.

Het signalement van de verdachte met het wapen is: een blanke man van circa 1.90 meter lang met een smal postuur. Hij droeg een korte zwarte jas en een zwarte spijkerbroek. De andere man heeft een lichtgetinte huidskleur, is circa 1.75 meter lang en heeft een breed postuur. Hij droeg een donkerblauwe spijkerbroek en handschoenen. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44.

Twee mannen aangehouden voor aanranding

AMERSFOORT Twee mannen, een 41-jarige Utrechter en een 38-jarige man uit Leusden, zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van aanranding. Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat in een horecagelegenheid aan de Hof een vrouw werd lastiggevallen. Het slachtoffer verklaarde door twee mannen op de billen te zijn geslagen. Beide verdachten bleken nog aanwezig. Ze werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Verdacht van koperdiefstal

AMERSFOORT Op verdenking van koperdiefstal is een 30-jarige Amersfoorter aangehouden in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 januari.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 05.45 uur fietsen op de Leusderweg met een vermoedelijk koperen zonnewijzer aan zijn stuur. Op de Kapelweg onderwierpen zij de man aan een controle, maar toen had hij geen zonnewijzer meer bij zich.

Desgevraagd toonde hij de agenten waar hij het ding had gelaten. Toen de agenten de man wilden aanhouden op verdenking van diefstal, ging hij er op zijn fiets vandoor. Een van de agenten greep de fiets vast om de man tegen te houden, maar die voerde zijn snelheid zo op, dat de agent ten val kwam en enkele meters werd meegesleurd. Daarbij liep hij meerdere schaafwonden en kneuzingen op.

Uiteindelijk vluchtte de verdachte te voet verder, maar kon hij toch worden ingehaald en ingerekend door de agent. Hij bleek in bezit van een afdekdop die bij de zonnewijzer hoort en gereedschap. De goederen zijn in beslag genomen en de Amersfoorter is in verzekering gesteld. De zonnewijzer bleek overigens niet van koper, maar van messing.