AutoRai

Kia hoog geklasseerd in belangrijk auto-betrouwbaarheidsonderzoek

(1/29/2007)
Kia heeft een topklassering behaald in één van de allergrootste onderzoeken ter wereld, waarbij de betrouwbaarheid is onderzocht van 450.000 autoâs variërend in leeftijd van drie tot negen jaar. Meer dan 82 % van de eigenaren van onderzochte Kiaâs rapporteerde geen enkel technisch probleem van welke aard dan ook te hebben ervaren. Het onderzoek is uitgevoerd door Warranty Direct, een onafhankelijk bedrijf dat is gespecialiseerd in autogaranties. Daarbij werd onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van autoâs van 33 automerken, die dagelijks worden gebruikt in Amerika en Engeland. Het bedrijf stelde vervolgens een betrouwbaarheids tabel samen waarop het aantal is weergegeven van mechanische mankementen, die bij iedere honderd autoâs werden geconstateerd volgens de ingediende garantieclaims.

Kia klasseerde zich met een score van slechts 17.39% in de topvijf en liet daarbij gerenommeerde merken als Lexus (20.05%), Porsche (27.48%), BMW (28.64%), Mercedes (29.90%) en Audi (36.74%) achter zich.

âDit onderzoek toont onomwonden aan wat wij al lang wisten, namelijk dat Kia autoâs produceert van hoog kwaliteitsniveau en met een zeer goede betrouwbaarheid,â aldus de heer Jean-Charles Lievens, Senior Vice President Kia Motors Europe.

âDe laatste jaren hebben wij de kwaliteit van onze producten aanzienlijk verbeterd waardoor de garantieclaims enorm zijn afgenomen. Het vertrouwen in onze producten wordt overduidelijk aangetoond met de unieke 7-jaar / 150.000 km garantie op de nieuwe cee'd â die ook van kracht is voor volgende eigenaren â en steeds meer en meer nieuwe klanten maken de overstap naar Kia. Ik ben overtuigd dat wanneer dit intrigerende betrouwbaarheidsonderzoek over drie jaar weer wordt herhaald, Kia nog hoger op die betrouwbaarheidstabel zal staan.â

Warranty Direct
Warranty Direct, opgericht in 1997, is een onafhankelijk bedrijf op het gebied van garanties voor consumenten. Warranty Direct is een private onderneming en opereert als een verzekeringsintermediair in de automobiel en huishoudelijke elektrische artikelen sector.