Politie Zeeland


---


Z-291-2007 Rijbewijs ingevorderd, Zaamslag
Bij een alcoholcontrole op de Van Heetveldestraat in Zaamslag is zaterdagavond rond 23.50 uur het rijbewijs ingenomen van een 67-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen.
Uit de blaastest bleek hij 3,4 maal de toegestane hoeveelheid te hebben genuttigd.
Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs kon hij inleveren.

W-292-2007 Automobilisten zonder rijbewijs, Vlissingen
In Vlissingen zijn zondag twee automobilisten betrapt op autorijden zonder geldig rijbewijs.
Rond 3.25 uur zagen Agenten een auto vanuit de Wilhelminastraat tegen de richting in de Zeilmarkt oprijden. Bij controle blijkt de bestuurder, een 26-jarige Vlissinger, niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs of een id-kaart waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook bleek hij onder invloed van alcohol te zijn waarvoor hij een rijverbod van 2 uur kreeg. Na opmaken van proces-verbaal is hij inmiddels weer in vrijheid gesteld.
Op het Bellamypark werd rond 04.45 uur een 39-jarige Vlissinger aangehouden.
Ook hij reed weg tegen het verkeer in. Omdat zijn adem naar alcohol riekte, werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij bijna 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Ook hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

O-293-2007 Berm- en hectometerpalen ontvreemd, Zierikzee
Op de N59 te Zierikzee is zondag rond 04.15 uur een 22-jarige automobilist van de gemeente Schouwen-Duiveland aangehouden.
Tijdens een alcoholcontrole zagen agenten achter in de auto een aantal vers uit de grond getrokken berm- en hectometerpaaltjes liggen, 18 stuks in totaal. De 22-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar verklaarde hij de paaltjes te hebben weggenomen van de Heuvelsweg. Hiervoor werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook kreeg hij nog een proces-verbaal voor rijden onder invloed want uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken.

O-294-2007 Rijbewijs ingevorderd, Bruinisse
Van een 19-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland is zondag rond 01.45 uur het rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol.
Hij kreeg op de Havenkade in Bruinisse een stopteken. De uitslag van de blaastest gaf 450 ug/l aan. Omdat hij als beginnend bestuurder boven de limiet van 350 ug/l zat, werd zijn rijbewijs ingenomen.

W-295-2007 Rijbewijs ingevorderd, Middelburg
Op de Schroeweg in Middelburg is zondag omstreeks 05.45 uur een 28-jarige automobiliste uit de gemeente Veere betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Uit de blaastest bleek zij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.


---- --