Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Willem Falke 053-4555588

Politieagente gebeten bij aanhouding

Enschede

Op zaterdag 27 januari 2007, krijgt de politie rond 23.45 uur een melding van een conflict in een woning aan de Pioenstraat. Ter plaatse gekomen blijkt de 20-jarige bewoonster hevige ruzie te hebben met haar partner. Zij gaat hierbij totaal door het lint en trapt diverse ruiten van de woning in.
De 37-jarige partner van de verdachte doet aangifte van vernieling en de politie houdt de vrouw aan. Bij de aanhouding bijt de 20-jarige vrouw in de hand van een politieagente. Omdat deze handschoenen draagt valt het letsel mee. De politieagente doet aangifte van mishandeling. De 20-jarige vrouw, die ten tijde van het incident zwaar onder invloed van alcohol was, is ingesloten voor nader onderzoek.
(07-012601)

Harddrugs gevonden bij aanhouding

Enschede

Op vrijdag 26 januari, omstreeks 15.50 uur, zien twee politieagenten een man lopen op de Ohmsstraat te Enschede. Het is hun ambtshalve bekend dat deze man, een 39-jarige Enschedeër, een aantal boetes open heeft staan. Zij volgen de man om hem aan te spreken en zien daarbij dat de man een zakje uit zijn jaszak haalt en onder een geparkeerde bestelbus gooit. De politieagenten houden de man aan voor de openstaande boetes en treffen in het door hem weggegooide zakje 11 zogenaamde ponypacks (voorverpakte hoeveelheden drugs waarmee dealers handelen) aan, inhoud cocaïne. De 39-jarige verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.
(07-012130)

Winkeldief bedreigt achtervolgers

Almelo

Op zaterdag 27 januari, omstreeks 17.00 uur vraagt een 19-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, in een winkel aan de Grotestraat te Almelo om sigaretten. Hij neemt 8 pakjes sigaretten aan van de winkelier. Wanneer de winkelier de sigaretten op de kassa aanslaat, zet de 19-jarige man het op een lopen, achtervolgd door de winkelier onder het uiten van het klassieke "Houd de dief!" Een drietal mannen, een 61-jarige man uit Almelo, een 21-jarige man uit Arnhem en een 38-jarige man uit Hengelo, zet op aanroepen van de winkelier, ook de achtervolging in. Op de Schalderoi komt de achtervolgde winkeldief ten val en wordt door de achtervolgers vastgehouden in afwachting van de komst van de politie. De verdachte bedreigt vervolgens zijn achtervolgers met de dood. Dit maakt geen indruk. De politie houdt de verdachte aan en treft in een door hem meegevoerde tas diverse spullen aan uit verschillende winkels, kennelijk ook van diefstal afkomstig. De politie neem de spullen inbeslag en sluit de verdachte in voor nader onderzoek.
(07-012527)

Fietser zonder verlichting maakt amok

Almelo

Op zondag 28 januari, omstreeks 02.20 uur, waarschuwt de politie twee jongens die zonder verlichting over de W.de Clerqstraat fietsen. De jongens zetten hierop hun weg lopend voort. Even later treffen dezelfde agenten beide jongens opnieuw zonder verlichting fietsend aan op de Berlagelaan. Eén van de jongens, een 18-jarige man uit Almelo, weigert te stoppen en fietst door tot aan zijn woning aan de Berlagelaan. Wanneer de politie deze 18-jarige man een bekeuring uitschrijft wil hij nergens aan mee werken en maakt vervolgens de agent uit voor racist. Hierop wordt hij aangehouden voor belediging. De man verzet zich tegen de aanhouding. Zijn moeder komt naar buiten, waarop de 18-jarige verdachte zijn moeder vastgrijpt. Beiden schreeuwen vervolgens de hele straat wakker, waarna een groot gedeelte van de buurt op straat het tafereel gade komt slaan. Niemand bemoeit zich overigens met de aanhouding. Na een korte worsteling wordt de 18-jarige man door de politie geboeid afgevoerd naar het politiebureau waar hij wordt ingesloten. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt.
( 07-012656)

Vervelende stappers beledigen politie

Almelo

Op zondag 28 januari, omstreek 04.30 uur krijgt de politie de melding dat een groep jongeren zich vervelend gedraagt voor de deur van een horecagelegenheid aan de Kerkstraat. Ter plaatse gekomen vordert de politie de groep zich te verwijderen. Dat doet zij, met uitzondering van een 18-jarige en 15-jarige man uit Almelo. De politie vordert beide mannen nog een keer zich te verwijderen. Dit doen zij niet, waarop de politie besluit de mannen aan te houden. De 18-jarige man verzet zich tegen de aanhouding en schreeuwt beledigingen naar de politie. Tijdens de aanhouding van de 18-jarige man roept ook de 15-jarige man beledigingen naar de politie en ook hij wordt aangehouden en jawel, ook hij verzet zich tegen de aanhouding. Beide mannen worden ingesloten voor nader onderzoek.
(07-012682)

Woordenwisseling afgesloten met messteek

Hengelo

Op zondag 28 januari, omstreeks 04.00 uur, heeft een 21-jarige man uit Enschede voor een horecagelegenheid aan de Beekstraat een woordenwisseling met een 16-jarige vrouw uit Enschede, een 26-jarige man uit Delden en een 18-jarige man uit Hoogeveen. De woordenwisseling is het gevolg van een ruzie, eerder op de avond in een discotheek. De 18-jarige man uit Hoogeveen besluit de woordenwisseling te beëindigen door de 21-jarige man uit Enschede met een mes te steken. De 21-jarige man weert de messteek af maar wordt hierbij in zijn hand gestoken. De 18-jarige verdachte vlucht hierna, samen met de 16-jarige vrouw en de 26-jarige man. Het 21-jarige slachtoffer achtervolgt het drietal samen met zijn neef en een vriendin. Het lukt hen om de 16-jarige vrouw vast te grijpen en over te dragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De politie treft de 26-jarige man even later aan in de Tollensstraat. Deze man overhandigt de politie het mes dat hij van de 18-jarige verdachte heeft overgenomen. Na het verhoren van de 16-jarige vrouw en de 26-jarige man, kan de politie de 18-jarige verdachte van de steekpartij aanhouden in een woning aan de Agonstraat.
(07-012673)

Rijden onder invloed van alcohol

Regio Twente

In het weekeinde van 27 en 28 januari bekeurt de politie diverse bestuurders van auto's en bromfietsen voor het rijden onder invloed van alcohol. De promillages lopen uiteen van 0,7 tot 2 promille. Enkele bijzonderheden:
. Een 21-jarige man uit Enschede raakt op zaterdag 27 januari als beginnend bestuurder zijn rijbewijs kwijt na het besturen van zijn auto op de Roerstraat in Enschede. Hij valt op doordat de uitlaat los onder zijn auto hangt. Bij de alcoholcontrole blaast hij 665 ugl (1.5 promille) (07-012341)
. Een 43-jarige man uit Almelo raakt op zaterdag 27 januari zijn rijbewijs kwijt na het besturen van een auto op de Ootmarsumsestraat te Almelo. De man blaast 615 ugl (1.4 promille) en blijkt een alcoholrecidivist. (07-012324)
. Een 38-jarige man uit Almelo wordt op 27 januari rond 20.15 uur op de Daarlerveenseweg in Vriezenveen betrapt door de politie terwijl hij zijn auto bestuurt onder invloed van alcohol. Hij heeft zoveel gedronken dat de alcolhollucht de agenten in het gezicht slaat en hij spreekt met dubbele tong. Het rijbewijs van de man blijkt in 2006 ongeldig te zijn verklaard vanwege alcoholdelicten. In opdracht van de officier van justitie neemt de politie de auto van de verdachte inbeslag.( 07-012231)
. Een 33-jarige bromfietser uit Bergentheim rijdt op zondag 28 oktober rond 03.30 uur over de Tonnendijk in Vroomshoop. Bij controle blijkt dat hij 905 ugl blaast (2 promille) Hij krijgt een rijverbod van 11 uur. Ook deze man is recidivist en is zijn rijbewijs al eerder kwijt geraakt. (07-012669)
. Een 27-jarige man uit Almelo raakt op 27 januari zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de Wierdensestraat in Almelo betrapt wordt op rijden onder invloed. Hij blaast 785 ugl (1,8 promille) en blijkt ook recidivist te zijn. Hij krijgt een rijverbod van 9 uur. (07-012621)
. Een 32-jarige man uit Hardenberg wordt op zondag 28 januari rond middernacht betrapt bij het rijden onder invloed op de Wierdensestraat in Almelo. Hij vind het nodig om bij de controle de politieagenten te beledigen en wordt daarvoor aangehouden. (07-012607)

---- --