Gemeente Hengelo

Parkeergarage BP Hofstedestaat gesloten

De gemeente heeft besloten de parkeergarage aan de BP Hofstedestraat in Hengelo met onmiddellijke ingang te sluiten. Dit omdat de gemeente reden heeft om aan te nemen dat het gebouw niet veilig is. Bij onderzoek is een ontwerpfout ontdekt. De gemeente wil zo snel mogelijk maatregelen nemen om de veiligheid te garanderen en de parkeergarage weer open te stellen. De verwachting is dat het wel een aantal weken kan duren voor de garage weer gebruikt kan worden.

Belasting draagkolommen te groot

De gemeente Hengelo is eigenaar van de parkeergarage. Naar aanleiding van waterproblemen en problemen met vloerplaten heeft de gemeente ingenieursbureau Lucassen uit Hengelo gevraagd een onderzoek uit te voeren. Bij dat onderzoek is ontdekt dat de belasting van een van de draagkolommen te groot is. De gemeente is hier vrijdag 26 januari over geïnformeerd. De berekeningen zijn doorgenomen met een constructeur van de gemeente die alles nog eens heeft gecontroleerd en deze conclusie deelt.

Alle auto's uit garage

Na overleg met een gemeentelijk crisisteam is besloten uit voorzorg de parkeergarage met onmiddellijke ingang te sluiten. De mensen die hun auto in de parkeergarage hadden staan mochten nog wel hun auto uit de garage halen. Alle auto's zijn inmiddels uit de garage gehaald. De abonnementhouders van de parkeergarage kunnen hun auto tijdelijk gratis op straat parkeren als ze hun pasje achter het raam doen. Ze krijgen zo snel mogelijk meer informatie via beheerder Parkeer Management Nederland.

Snel maatregelen

De parkeergarage Hengelo Centre aan de BP Hofstedestraat 41 is eigendom van de gemeente Hengelo en heeft een capaciteit van 341 autos verdeeld over zes parkeerdekken. De garage is in oktober 2004 geopend. De bedrijven in de directe omgeving, zoals de schouwburg en het tegenoverliggende hotel, zijn vrijdagavond 26 januari over de sluiting geïnformeerd. Maandag 29 januari wordt in overleg met de bouwer besloten welke maatregelen genomen moeten worden om de veiligheid te garanderen en de parkeergarage weer open te stellen.