Politie Zeeland


---


O-275-2007 Rijden onder invloed, Noordgouwe
Op de Heesterlustweg werd zaterdag om 03.30 uur een 17-jarige bromfietser uit de gemeente Noordgouwe aangehouden.
Hij reed op een bromfiets zonder kentekenplaat en bij het zien van de politie reed hij weg over de Zuiddijk. Op de Zuiddijk sloeg hij een donker pad in en reed daar tegen een heg. Hij ging er lopend vandoor en werd op de Heesterlustweg aangehouden. De bromfietser, die niet in het bezit bleek te zijn van een bromfietscertificaat, bleek meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. De bromfiets werd in beslag genomen en de 17-jarige kreeg een rijverbod van 7 uur.

W-276-2007 Aanhoudingen in Serooskerke (W)
Op de Vrouwenpolderseweg werden zaterdag om 01.30 uur drie vijftienjarige jongens, twee uit de gemeente Veere en een Middelburger, aangehouden.
Zij hadden uit een weiland aan de Vrouwenpolderseweg een kunststof koe weggenomen en deze op de rijbaan gelegd. De eigenaar van de koe en het weiland was wakker geworden van lawaai en vond de koe midden op de rijbaan van de N57 terug. Even later zag hij de drie jongens fietsen, is er met zijn auto voor gaan staan en heeft de politie gewaarschuwd. Ze bekenden de koe te hebben weggenomen en ze werden na verhoor weer in vrijheid gesteld.

W-277-2007 Brand in Middelburg
Vrijdag omstreeks 22.00 uur brak brand uit in de opslagruimte voor huishoudelijk afval op de parterre van een flatgebouw in de Driewegenhof.
De brand ging gepaard met hevige rookontwikeling en een in van de appartementen boven de opslagruimte ontstond rookschade en schade aan de wanden door de grote hitte. In de opslagruimte raakten de wanden en het plafond zwaar beschadigd.
Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld en de politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich te melden bij het bureau in Middelburg of te bellen naar 0900-8844.

Z-278-2007 Rijden onder invloed, Axel
Op de Kinderdijk in Axel werd zaterdag omstreeks 01.00 uur een 37-jarige automobiliste uit de gemeente Terneuzen betrapt op rijden onder invloed.
Zij had meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moest haar rijbewijs inleveren.

Z-279-2007 Alcoholcontrole, Heikant en Hulst
Tijdens alcoholcontrole, afgelopen nacht gehouden in de Vylainlaan in Heikant en op de Stationsweg in Hulst, werd bij 150 bestuurders een blaastest afgenomen.
In totaal hadden vijf bestuurders teveel gedronken en vier van hen kregen een rijverbod. De vijfde, een 18-jarige man uit Hulst, had 1 1/2x de toegestane hoeveelheid gedronken en moest, als beginnend bestuurder, zijn rijbewijs inleveren.


---- --