Gemeente Winterswijk


Kap laanbeplanting Meenkmolenweg

26-01-2007

Winterswijk - De gemeentelijke boomverzorgers maken naar aanleiding van de storm van vorige week extra inspectieronden, met name bij de bomen die enig risico vormen. Gebleken is dat 15 linden aan de Meenkmolenweg los zijn komen te staan en er al een aantal scheef staan. Om risico's te voorkomen worden de bomen zo spoedig mogelijk gekapt.

Afgelopen zomer heeft de storm ook al flink huisgehouden in het laanbomenbestand, waarbij diverse linden zijn omgevallen. De gaten die toen zijn ontstaan zijn nadelig voor de stabiliteit van de overige bomen, waardoor de Meenkmolenweg direct als aandachtsgebied is aangemerkt.

Er stond al een herplant gereed om uit te voeren. Door deze schade wordt er in het plan meer herplant opgenomen. De gemeente betreurt dat een deel van de laanbeplanting moet verdwijnen, maar ziet gezien de risico's geen andere mogelijkheid. Ondanks dat er wel bomen van een redelijk formaat worden herplant, zal het 50 tot 60 jaar duren voordat het aangezicht van de plek weer hetzelfde is.