Politie Hollands Midden

Datum: 26 januari 2007

Leiden Politie zoekt slachtoffer van aanrijding De politie heeft vrijdagochtend 26 januari op de Vrijheidslaan, ter hoogte van de Zoeterwoudseweg, sporen aangetroffen van een verkeersongeluk. Op de weg troffen agenten een omgebogen verkeerspaal, stukken van een brommer/ motor en bloed aan. Er was die nacht bij de gezamenlijke meldkamer geen melding binnengekomen van een verkeersongeval. En de bestuurder, het slachtoffer, én het voertuig, mogelijk een brommer of een motor, waren spoorloos verdwenen. Nader onderzoek bij de ziekenhuizen in de buurt leverde ook geen resultaat op. De verkeersdienst van de politie heeft onderzoek gedaan naar het ontstaan van de aanrijding om er achter te kunnen komen wat mogelijk de aard van het letsel is van de bestuurder. De politie vraagt getuigen van de aanrijding als wel de bestuurder/ slachtoffer van het ongeval zich te melden bij de politie van Leiden West via 0900-8844.

Alphen aan den Rijn Onderzoek naar poging tot beroving Een 12 jarige jongetje uit Alphen aan den Rijn heeft vandaag aangifte gedaan van een poging tot beroving waarbij geweld werd gebruikt. Het jongetje was op woensdag 24 januari, met een vriendje aan het spelen in het Brusselpark. Omstreeks 16.30 uur ging hij alleen naar huis. Hij liep door het Brusselpark naar de Madridsingel om via de Afrikalaan naar huis te lopen. Op de Madridsingel kwamen drie jongens op fietsen hem tegemoet. De jongens omsingelden hem. Hij kreeg van een van de jongens zonder aanleiding een stomp in de maag. De jongens pakten een steekwapen en bedreigde het jongetje daarmee. Zij eisten geld. Toen het jongetje zei dat hij geen geld bij zich had zijn de jongens in de richting van de Evenaar weggefietst. Het jongetje heeft samen met een ouder aangifte gedaan bij de politie. De politie is onmiddellijk een onderzoek gestart en heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden en brieven bij omwonenden van de Madridsingel gepost. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Alphen aan den Rijn Centrum via 0900-8844.

Alphen aan den Rijn Auto weg na inbraak De politie is een onderzoek gestart naar een woninginbraak aan den Bergmolen in Alphen aan den Rijn. De inbraak vond plaats in de nacht van vrijdag 26 januari. Via de achterzijde van de woning wisten inbreker(s) de woning binnen te dringen. Uit de woning werden onder andere bankpasjes gestolen en de autosleutels. Met de autosleutels werd de grijze Peugeot 407 weggenomen die voor de woning geparkeerd stond. De auto staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd. De politie zet het onderzoek voort.

Leiderdorp Aanhoudingen op heterdaad, brandstichting voorkomen De politie van Leiderdorp heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van poging brandstichting in een school aan de Touwbaan. Op donderdag 25 januari, rond 20.45 uur, kreeg de politie de melding dat een getuige glasgerinkel had gehoord bij de school. Agenten gingen onmiddellijk ter plaatse en troffen in de school twee vrouwen aan. De vrouwen, een 16 jarige en een 44 jarige Voorhoutse, waren via een raam de school binnengedrongen en poogden in de school brand te stichten. De politie heeft de twee aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De beweegredenen van de vrouwen om in de school brand te stichten wordt onderzocht. De politie ziet nog geen direct verband tussen eerdere branden in Leiderdorpse scholen. Beide verdachten zijn gedurende het onderzoek ingesloten.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --