BredeSchoolNet


Samenwerkende scholen winnen scholenbouwprijzen

Een basisschool met een bibliotheek en naschoolse opvang, en een vo-school met een publiekssporthal hebben de scholenbouwprijs 2006 gewonnen.

De winnaar in het basisonderwijs is de Princenhaghe uit Den Haag, een 13-klassige basisschool met een speellokaal, gymzaal en een bibliotheek, gecombineerd met 2 ruimten voor peuterspeelzaal (voorschool) en naschoolse opvang. De vo-winnaar is het Metzo College uit Doetinchem, een school met een NOC/NSF sporthal in het complex, die buiten schooltijd plaats biedt aan sportverenigingen. De scholen mochten de prijs gisteren uit handen van staatssecretaris Bruno Bruins ontvangen. Jeroen Geurst van architectenbureau Geurst en Schulze tekende voor het ontwerp van basisschool Prinsenhage; de Rotterdamse architect Erick van Egeraat ontwierp het Metzocollege.

De staatssecretaris prees de kwaliteit van de inzendingen en benadrukte het maatschappelijk belang van architectuur. Vorm, functie en inrichting bepalen immers het plezier waarmee leerlingen en docenten het gebouw ervaren en gebruiken. En een goed vormgegeven schoolgebouw beïnvloedt ook de omgeving waarin de school staat.

Meer informatie over de gebouwen: website scholenbouwprijs