Ingezonden persbericht


Persbericht

Roermond, 26 januari 2007

LLTB benoemt bestuur nieuwe vakgroep

Mat Vestjens eerste voorzitter

LLTB-vakgroep Paardenhouderij

Het bestuur van de LLTB heeft vandaag het eerste bestuur van de LLTB-vakgroep Paardenhouderij benoemd. De heer Mat Vestjens, thans gedeputeerde van de provincie Limburg, wordt de eerste voorzitter van de nieuwe vakgroep, die verder bestaat uit vier bestuursleden.

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

? de heer Mat Vestjens, voorzitter

gedeputeerde van de provincie Limburg uit Venlo

? de heer Frank Scheijmans

paardendierenarts te Hunsel

? de heer Henk Ebbers

eigenaar paardenopfokbedrijf te Ottersum

? de heer Peter van de Pas

pluimvee- en paardenhouder te Kessel

? de heer Ton Notermans

akkerbouwer en paardenfokker te Landgraaf

De benoeming van het vakgroepbestuur en vakgroepvoorzitter gebeurde op voordracht van de vertrouwenscommissie die eerder van het LLTB-bestuur de opdracht kreeg om bestuurskandidaten te selecteren. De voordracht werd unaniem door het LLTB-bestuur bekrachtigd.

De nieuwe LLTB-vakgroep Paardenhouderij is het resultaat van de inspanningen van de initiatiefgroep paardenhouderij die onder regie van de LLTB de mogelijkheden voor provinciale belangenbehartiging voor de paardenhouderij onderzocht. De initiatiefgroep constateerde destijds dat ondanks de gestegen populariteit en belang van de sector, de paardenhouderij nog steeds aan de zijlijn stond van beleidsbepaling en regelgeving. De LLTB heeft met de oprichting van een aparte vakgroep Paardenhouderij een eerste stap gezet om daar verandering in te brengen. Met de nieuwe vakgroep wil de LLTB voor-waarden scheppen voor een duurzame ontwikkeling van de paardenhouderij in Limburg.

De oprichting van de vakgroep door de LLTB is in lijn met de landelijke ontwikkeling.

De LLTB-vakgroep zal onderdeel gaan uitmaken van de landelijk vakgroep LTO Paardenhouderij, die per 1 februari in functie zal zijn.