Politie Flevoland

Zeven rijbewijzen op 1 dag

Flevoland, 26-01-2007 o Het VerkeersTeam heeft donderdag maar liefst zeven rijbewijzen ingevorderd wegens het overschrijden van de maximum snelheid met 50 km/h of meer. Vier andere automobilisten bleven net beneden de 50 km-overschrijding en kwamen er met alleen een bekeuring vanaf.

De meeste rijbewijzen werden ingevorderd bij een laserguncontrole op de Eemmeerdijk. Daar reden vier van de acht gemeten automobilisten meer dan 50 km/h te snel. Een 36-jarige Hilversummer reed 142 km/h, een 35-jarige Hagenaar 152. Een 58-jarige Engelsman werd geklokt op 152 km/h. Hij kreeg zijn rijbewijs terug na het betalen van 520 euro. Een 60-jarige Deventenaar werd geklokt op 164 km/h. Op de Eemmeerdijk mag 80 km/h gereden worden.

De videosurveillanceauto was ook weer actief. Op de Rietweg werd een 24-jarige automobilist uit Biddinghuizen geklokt op 136 km/h. Even later werd een 27-jarige plaatsgenoot op de Harderdijk geklokt op 135 km/h. Een 47-jarige automobilist uit Weesp reed op de Pampusweg 137 km/h. Ook op deze wegen geldt een snelheidslimiet van 80 km/h.

Naast snelheidscontroles werd op de Horsterweg in Zeewolde ook een gordelcontrole uitgevoerd. Hierbij werden 18 automobilisten of hun passagiers bekeurd omdat zij de beveiligingsmiddelen niet gebruikten.

Het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid heeft donderdag op de Diamantweg 3 automobilisten bekeurd wegens een snelheidsovertreding. Op de Zuiderzeeweg werd na een onderbreking van ruim een week de snelheidscontrole hervat. Dit kostte 13 automobilisten een bekeuring.