BedrijfsautoRAI

L. Dorssers & Zn. BV: MAN TGA kippers robuust en met een groot laadvermogen

(1/26/2007)
Voor het vervoer van zand, grind, grond, puin en bouwstoffen heeft transport- en grondverzetbedrijf L. Dorssers & Zn. BV uit Panningen (Limburg) twee zware MAN kippers van het type TGA 49.440 10x8 BB met M-cabine aangekocht.
>De wagens, elk voorzien van een kipperlaadbak met multikappen van ATM uit Maaseik, zijn uitgevoerd met drie tien tons voorassen, waarvan de laatste een elektro-hydraulisch gestuurde hefbare voorloopas met dubbele luchtbalgen, en een star tandemstel. De MAN TGAâs hebben een maximaal toegelaten gewicht van 49 ton bij een eigen gewicht van
18.960 kg.

L. Dorssers & Zn. BV is een 81 jaar oud familiebedrijf met 42 werknemers. Naast bovengenoemde transporten, houdt de firma zich hoofdzakelijk bezig met recycling van bedrijfsafval, bouw- en sloopafval, grond en puin, en met de verhuur van containers. Voor dit werk heeft het bedrijf 17 trucks op de weg, waaronder nu zes MANâs. De heer Dorssers behoort tot de derde generatie die binnen de onderneming actief is. Het zijn vooral de betrouwbare aandrijving en het grote laadvermogen die het bedrijf voor MAN deden kiezen, aldus directeur Pieter Dorssers. âVerder zijn ook de hoge kwaliteit van service en onderhoud en de nabijheid van de dealer belangrijke factoren geweest bij onze keuze voor MANâ, zegt hij. De twee 10x8 kippers zijn geleverd door MAN Venlo.