Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Terborg - Botsende automobilist negeert rood overweglicht |
Een 37-jarige automobilist uit Ruurlo en een 19-jarige automobiliste uit Terborg zijn op donderdag (25/01) op de kruising Varsseveldseweg/Stationsweg met elkaar in botsing gekomen, nadat de man een rood licht bij een spoorweg overgang had genegeerd. Er raakte niemand gewond. Beide voertuigen raakten beschadigd.

De melding van het incident kwam omstreeks 07.15 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de man op de Varsseveldseweg in de richting van Terborg reed toen hij een beveiligde spoorwegovergang naderde. Op dat moment kwam hem de vrouw tegemoet, die linksaf de Stationsweg in wilde rijden. De vrouw had te laat door dat de man het rode overweglicht negeerde en rechtdoor reed, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. Er deden zich geen persoonlijk ongelukken voor. Beide voertuigen liepen als gevolg van de botsing beschadigingen op. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Zieuwent - Automobilist belandt na botsing in tuin        |
Een 68-jarige automobilist uit Zieuwent en een 45-jarige automobilist uit Lochem zijn op donderdag (25/01) op de kruising Kunnerij/Batsdijk/Ruurloseweg met elkaar in botsing gekomen, waardoor laatstgenoemde met zijn auto in een tuin belandde. Een 60-jarige passagier raakte hierbij licht gewond. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 08.30 uur binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de 68-jarige man op de Kunnerij reed. Op bovengenoemde kruising verleende hij geen voorrang aan de 45-jarige man, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. Laatstgenoemde belandde na de aanrijding in een tuin, waardoor struiken en bielzen beschadigd raakten. Een 60-jarige vrouw die als passagier bij de 45-jarige man in de auto zat, raakte lichtgewond aan haar hoofd en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Beide voertuigen raakten zodanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept.

|     |Etten - stilstaande auto te laat opgemerkt                |
Een 21-jarige automobilist uit Loerbeek en een 53-jarige automobilist uit Ulft zijn op donderdag (25/01) op de kruising Zeddamseweg/Warmseweg met elkaar in botsing gekomen. Beiden raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Beide auto's raakten beschadigd.

De melding van het incident kwam bij de politie kort voor half vijf 's middags binnen. Agenten gingen ter plaatse, assisteerden eerst medewerkers van de ambulance, die zich inmiddels over beide automobilisten hadden ontfermd en hebben daarna het verkeer geregeld. De twee automobilisten zijn met verwondingen naar het ziekenhuis in Doetinchem overgebracht.

Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de automobilist uit Loerbeek op de Zeddamseweg reed en daarbij uit de richting van Zeddam kwam. Voor hem stond de automobilist uit Ulft stil, omdat deze linksaf de Warmseweg wilde inrijden. De jongeman uit Loerbeek had dit te laat door en een aanrijding tussen beiden was het gevolg. Eén auto raakte als gevolg hiervan total loss; de andere liep aan de voorkant schade op. Door de aanrijding raakte tevens een auto van een 39-jarige automobilist uit Kilder licht beschadigd.

|     |Gendringen - Brand in woning; geen gewonden               |
In een woning aan de Oosterstraat is op donderdag (25/01) brand uitgebroken. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. Er deden zich geen persoonlijk ongelukken voor. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Bij de politie kwam de melding van de brand omstreeks 11.35 uur binnen. Zij ging, samen met gealarmeerde brandweer ter plaatse. Daar bleek dat de rook al door het dak heen kwam en dat er niemand meer in de woning aanwezig was. De brandweer is meteen begonnen met het blussen van de brand, maar kon niet voorkomen dat de bovenverdieping door de brand zware schade opliep. Als gevolg van de bluswerkzaamheden liep de benedenverdieping eveneens schade op. Er raakte niemand gewond. Op verzoek van de brandweer heeft de gemeente pekel gestrooid in de straat, omdat er veel water was achtergebleven na het blussen en er voor de komende nacht vorst was voorspeld, waardoor opvriezing voor een gevaarlijke situatie zou kunnen zorgen De politie is een onderzoek naar de oorzaak van de brand gestart.

|     |Didam - Brand in heg slaat over naar woningen             |
Een brand in een heg aan de Liemersweg is op donderdag (25/01) overgeslagen naar de overkappingen van twee woningen. De brandweer zorgde voor nablussings-werkzaamheden. Er raakte niemand gewond

De melding van de brand kwam kort voor half zes 's middags bij de politie binnen. De agenten kwamen tegelijk met de brandweer ter plaatse. Daar bleek dat buurtbewoners de brand voor het grootste gedeelte hadden geblust; de brandweer heeft nageblust. De brand is in een heg ontstaan die als erfafscheiding in de achtertuin tussen de twee woningen staat en daarna overgeslagen naar beide overkappingen aan de achterkant van de woningen. Beide woningen liepen schade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De oorzaak is nog niet bekend.

|     |Groenlo - Parkeerverbod vrachtauto's binnen bebouwde kom  |
De politie maakt chauffeurs van vrachtwagens er door middel van dit bericht op attent dat het op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening niet is toegestaan om vrachtauto's binnen de bebouwde kom van Groenlo te parkeren.

De politie heeft in de afgelopen periode geconstateerd dat er steeds vaker vrachtauto's gedurende de avond/nacht binnen de bebouwde kom van Groenlo staan geparkeerd. De Algemene Plaatselijke Verordening staat dit niet toe. De politie houdt rekening met het gegeven dat chauffeurs van dit gegeven mogelijk niet op de hoogte zijn en wil, alvorens verbaliserend op te treden de betrokkenen eerst waarschuwen en op de hoogte brengen van de geldende regels. Reden waarom de politie met dit bericht naar buiten komt.

|     |Aalten - onderzoek vernielingen                           |
De politie Aalten krijgt steeds meer informatie over de vernielingen die in de nacht van zaterdag op zondag (21-1) in het centrum van Aalten gepleegd. Een groep die zich later in de nacht heeft opgesplitst is verantwoordelijk voor de feiten. Getuigen wordt dringend verzocht de plaatselijke politie te bellen of Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

De politie Aalten is sinds afgelopen zondag druk bezig om duidelijk te krijgen over de vernielingen die zondagochtend vroeg werden gepleegd op het Station, het Plein Zuid en de Bodendijk. Inmiddels hebben drie bewoners van woningen aan de Bodendijk aangifte van het ingooien van ruiten. Op het Plein Zuid bleken betonnen blokken van de bakkerij op straat gesleept te zijn en ruiten van het wachthuisje van het station zijn vernield.

Aan de hand van diverse verklaringen weet de politie dat een groep jongeren na het stappen op weg naar huis de vernielingen heeft gepleegd. De groep, ongeveer 10 à 15 jongeren, splitste zich op een gegeven moment waarbij een deel richting de Dinxperlosestraatweg ging en een deel richting de Bodendijk.

Verschillende mensen hebben verklaringen afgelegd over de nachtelijke vernielingen en de politie sluit niet uit dat er mensen zijn die de jongeren kennen en mogelijk via Meld Misdaad Anoniem meer informatie durven te geven dan rechtstreeks aan de politie. In dat geval kunnen zij met 0800 - 7000 bellen.

Einde berichten
---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --