Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Neppistool en traangas gevonden bij hennepkwekerij
Publicatiedatum: 26-1-2007 13:54:46

Arnhem - In een woning in de Arnhemse wijk Elderveld is de politie donderdag gestuit op een neppistool en een busje traangas. De vondst werd gedaan bij de ontmanteling van een hennepkwekerij. Daarbij werd ook een 25-jarige man uit Doornenburg aangehouden die in het pand verbleef. De politie was van te voren getipt over de vermoedelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij door een buurtbewoner. Toen agenten poolshoogte gingen nemen stuitten ze op een kwekerij met ongeveer 700 planten en ruim twee kilo geoogste wiettoppen. De kwekerijattributen en planten werden uit de woning gehaald en zijn inmiddels vernietigd. Het neppistool en het busje traangas vallen onder de wapenwetgeving en zijn in beslag genomen. De aangehouden Doornenburger is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij met ruim 900 planten ontmanteld

Publicatiedatum: 26-1-2007 13:53:46

Velp - De politie van Velp heeft donderdagmiddag in een woning in het centrum een hennepkwekerij ontmanteld met ruim 900 planten. Daarbij werd een 38-jarige Arnhemmer aangehouden. Anonieme tips over de mogelijke aanwezigheid van de hennepkwekerij waren voor de politie aanleiding een onderzoek in te stellen. De kwekerij was verdeeld over drie ruimtes in de woning. Alle attributen en de planten werden in beslag genomen en later vernietigd. Bij onderzoek door het energiebedrijf bleek sprake van diefstal van stroom, waarop ook de stroommeter uit het pand werd gehaald. De verdachte Arnhemmer is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Veelpleger opgepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 26-1-2007 13:53:06

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdag op de Ketelstraat een 34-jarige man uit Vught aangehouden wegens winkeldiefstal. De man bleek een zogenoemde veelpleger te zijn en is in verzekering gesteld. Beveiligingspersoneel van een warenhuis betrapte de Vughtenaar. Hij zou een viertal dekbedovertrekken hebben gestolen en werd aan de politie overgedragen. Door het warenhuis kreeg de man een collectief winkelverbod opgelegd voor alle aangesloten winkels.

Een 16-jarige jongen uit Arnhem kwam er die dag vanaf met een boete nadat hij was gepakt voor winkeldiefstal. De jongen zou bij een winkel aan het Kleine Oord aan pak koeken hebben gestolen maar werd door een beveiliger in de kraag gevat en aan de politie overgedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie deelt bonnen uit bij verlichtingscontrole
Publicatiedatum: 26-1-2007 13:52:21

Dieren - De politie van Dieren heeft donderdagochtend een tiental bonnen uitgedeeld bij een fietsverlichtingscontrole. De controle werd gehouden op de Doesburgsedijk en Harderwijkerweg, nabij een school. Ondanks het feit dat het merendeel van de fietsers wel licht voerde bleken er nog 28 fietsers zonder licht te rijden. Bij eerdere controles bij de school deelde de Dierense politie ook al tientallen bonnen uit.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bekeuringen voor Zevenaarse snorfietser
Boete voor Drielse automobilist