Algemene Onderwijsbond

Persbericht

'Opvallende stand van de Algemene Onderwijsbond zeer in trek bij bezoekers'

AOb schrijft 76.000e lid in

Utrecht - De Algemene Onderwijsbond zal naar verwachting op vrijdagmiddag 26 januari 2007 op de NOT (Nationale Onderwijstentoonstelling) het 76000e lid inschrijven. Dat is voor de tienjarige Onderwijsbond een absoluut record. De AOb is tien jaar geleden voortgekomen uit een fusie tussen het NGL (Nederlands Genootschap van leraren) en de ABOP (de Algemene Bond voor onderwijzend personeel). Dit jaar viert de AOb zijn tienjarige bestaan onder meer op de NOT. De stand van de AOb is ingericht als een zonnige grote strandtent in Hawaïaanse sferen. "We willen onze leden in het zonnetje zetten," zegt Robert Sikkes, communicatiemanager van de AOb. "Want we staan als één man achter de belangen van de leden."

De groei van het ledental van de grootste Onderwijsbond is des te opmerkelijker omdat vakbonden over het algemeen de laatste jaren kampen met ledenverlies. Robert Sikkes, "Ook vakbonden hebben te maken met vergrijzing. Dat betekent dat de komende jaren steeds meer mensen het onderwijs verlaten. Gelukkig blijft een groot deel trouw en solidair aan de AOb. Dat wij gestaag groeien is mooi maar zeker zo belangrijk is het contact hier met al deze mensen uit het onderwijs."

De stand van de AOb is zeer in trek bij (jonge) bezoekers. Twee cocktailspecialisten uit België weten bezoekers te verrassen met een wervelende show vanachter de bar. Bezoekers kunnen gratis in Hawaïaanse kledij op de foto voor een echte waterval en iedere dag tussen 1600 en 1800 uur is er een jubileumfeest in de stand van de AOb.

Het team van de AOb op de NOT zal naar verwachting meer dan 500 nieuwe leden inschrijven. Vrijdagmiddag zal voorzitter Walter Dresscher het 76000e lid ook op een speciale manier in het zonnetje zetten.

U bent van harte uitgenodigd om de AOb stand te bezoeken. Wilt u alvast een voorproefje: op www.aob.nl staan dagelijks filmpjes en foto's.


----------
AOb, sterk in onderwijs. Meer informatie: www.aob.nl