Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 26 januari 2007

Politie houdt fietsendief aan

BREDA: De politie heeft op donderdagmiddag twee jongens (14, 16) aangehouden op verdenking van diefstal van twee fietsen. Het bleek al snel dat de 16-jarige jongen er niks mee te maken had. De 14-jarige jongen bekende wel betrokkenheid bij de diefstal. Met een nog onbekende handlanger pakte de jongens rond 14:10 uur op de Thorbeckeplein twee fietsen op die aan elkaar vastgebonden waren met een ketting. Ze namen de fietsen mee naar een steegje waar ze voornemens waren het slot open te breken. De fietsen waren echter van twee dienstdoende politieagenten. Toen die bemerkten dat hun fietsen wegwaren, gingen ze op onderzoek uit. Dit resulteerde in het oppakken van de 14-jarige jongen, nadat deze was weggerend bij de fietsen in de steeg. Hij noemde de naam van de 16-jarige jongen als mededader. Na onderzoek bleek dit echter niet te kloppen. Onderzoek vindt nog plaats naar de echte mededader.

Aanhouding na vondst coke

BREDA: De politie heeft op donderdagmiddag rond 15:30 uur een 21-jarige Bredanaar aangehouden op het politiebureau in de Vlaanderenstraat. De man was op het bureau gekomen om aangifte te doen van vermissing een identiteitsbewijs. De bleek gesignaleerd te staan omdat hij nog een aantal boetes open had staan. Hierop werd hij aangehouden. Bij zijn fouillering bleek dat de man elf ponypacks met elk ongeveer een halve gram coke bij zich had. Tevens bleek de man een groot geldbedrag op zak te hebben. Hierop werd hij in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie controleert bestuurders op alcohol

BREDA: Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft tussen donderdagavond 22:00 uur en vrijdag 04:30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Claudius Prinsenlaan. In totaal zijn 473 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Bestuurders die niet hadden gedronken kregen van het aanwezige BOB-promotieteam de felbegeerde gele BOB-sleutelhanger uitgereikt. In totaal werden vijftien bestuurders aangehouden omdat zij teveel alcohol hadden genuttigd.

Hiervan waren er vijf zogenaamd beginnend bestuurder. Voor hen is de wettelijke limiet op 88 ug/l gesteld. Zij bliezen respectievelijk 155, 215, 240, 255 en 615 ug/l. Deze laatste bestuurder kon onmiddellijk zijn pas behaalde rijbewijs weer inleveren.

De overige gevorderde bestuurders, waarbij de wettelijke limiet op 220 ug/l is vastgesteld, hadden respectievelijk een uitslag van 320, 330, 350, 355, 435, 475, 505, 615, 635 ug/l. Van deze laatste twee bestuurders werd eveneens het rijbewijs ingevorderd. De uitschieter in negatieve zin was een 35-jarige Bredanaar. Hij werd omstreeks 02:30 uur gecontroleerd. De test wees op een waarde van 980 ug/l. Zijn auto moest hij achterlaten en zijn rijbewijs kon hij inleveren.

Aanhouding tijdens horecatoezicht

BREDA: De politie heeft een 21-jarige man uit Oosterhout aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Dit gebeurde rond 04:15 uur in de Havermarkt. De verdachte was naast een politieauto gaan staan en riep toen beledigende woorden over de politie. Toen agenten de man vorderden om door te lopen, voldeed hij hier niet aan. Hierop werd hij aangehouden.

Auteur: Manfredi Mauro