Persberichten stad Utrecht, 12.05 uur

Utrecht, 26-01-2007

Politie houdt man met drugs aan

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat hij in het bezit was van verdovende middelen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder van een auto diverse verkeersovertredingen maken in de omgeving van de Zamenhofdreef. De 33-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken en werd aangesproken op zijn rijgedrag. De agenten roken in de auto van de man een sterke wietlucht. De bestuurder werd gevraagd uit zijn auto te komen en de agenten fouilleerden de man.

Op dat moment gooide de Utrechter een onbekende hoeveelheid verdovende middelen weg. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De auto werd voor onderzoek in beslaggenomen.

Autokraker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Op de Zwanenvechtlaan heeft de politie een man aangehouden die had ingebroken in een auto.

Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd in een geparkeerde auto aan de Burgemeester van Tuylkade. Ter plaatse troffen de agenten de eigenaar van de auto. Aan de hand van een goed signalement kon de verdachte een 32-jarige man uit Utrecht op de Zwanenvechtlaan worden aangehouden. In de auto van het slachtoffer werd de pet van de verdachte teruggevonden. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT In een woning in De Meern heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks 12.55 uur een kijkje genomen bij een woning aan het Mereveldplein. In de woning werd in twee kamers een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 100 bakken waarin zon 500 planten konden staan in beslag genomen. Er werden geen volgroeide planten in de woning aangetroffen. Er wordt nog een onderzoek naar de eigenaar van de woning ingesteld.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Een 29-jarige bromfietser uit Nieuwegein is donderdag gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Duitsland. Het ongeval vond omstreeks 08.10 uur plaats op de Maarssenbroeksedijk. De vrouw sloeg rechtsaf om een bedrijfsterrein op te rijden. Daarbij zag zij de bromfiets over het hoofd die haar tegemoet kwam rijden over het rechts van de rijbaan gelegen fietspad. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC.