Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Man dreigt winkelbediende met mes

Hengelo

Op donderdag 25 januari kreeg de politie omstreeks 16.00 uur een melding dat er een gewapende overval plaatsvond in een stomerij aan de Bornsestraat in Hengelo. De eigenaars van de zaak, een 58-jarige vrouw uit Bad Bentheim en haar 60-jarige man, waren op het moment van de overval in hun zaak aan het werk toen er een man in de winkel kwam. Deze jongen zei dat het om een overval ging en eiste geld. Hierbij dreigde hij haar met een wapen. Uit angst is de vrouw hard gaan gillen en riep ze haar man die van achter uit de zaak aan kwam rennen. Toen de 60-jarige eigenaar vroeg wat er aan de hand was ging de overvaller ervandoor. Mogelijk is hij de Beukweg ingerend. Er is een duidelijk signalement van de dader opgenomen. Deze luidt;

- man in de leeftijd van 20-25 jaar - licht getinte huidskleur met donkere ogen - geen gezichtsbeharing
- zeer slank postuur met opvallend lange benen - De man droeg een blauwe spijkerbroek en een donkerder blauw spijkerjack - Onder het jack droeg hij een opvallend rood sweatshirt met een capuchon welke hij over zijn hoofd had getrokken - Vermoedelijk droeg de overvaller ten tijde van de overval een panty over zijn hoofd

De politie vraagt mensen die mogelijk iets gezien hebben of aanslaan op het signalement, zich te melden bij de afdeling Hengelo van de Politie Twente, 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-011742)

Twee verdachten aangehouden wegens heling

Hengelo

De politie hield op woensdag 24 januari een 21-jarige Markeloër aan wegens heling van een telefoon. Deze telefoon werd gestolen bij een woninginbraak in Hengelo op 17 oktober 2006. De verdachte noemde de naam van de persoon, van wie hij het toestel had gekocht. Daarop hield de politie op donderdag 25 januari deze tweede persoon, een 21-jarige Almeloër, aan. De Almeloër wordt eveneens verdacht van heling. De bewuste telefoon werd niet aangetroffen. De politie heeft beide verdachten in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. (06-140437)

Man met harddrugs in café aangehouden

Enschede

De politie kreeg op vrijdag 26 januari omstreeks 01.30 uur een melding dat portiers van een café aan de Oude Markt in Enschede een 27-jarige man uit Enschede aan hadden getroffen met harddrugs in zijn bezit. De portiers van het café hadden een vermoeden dat er drugs werd gebruikt en troffen vervolgens, in papier verpakt wit poeder, bij de man aan. De 27-jarige werd vervolgens overgedragen aan de politie die hem aanhield. Het poeder, waarvan men vermoedt dat het cocaïne betreft is door de politie in beslag genomen en de man werd meegenomen naar het bureau waar hij opgesloten wordt voor verder onderzoek.

(07-011882)

Drinkebroer valt stadswachten lastig en heeft nog 29 dagen te goed

Enschede

Bij de politie kwam op donderdag 25 januari om 22.25 uur een melding, dat twee stadswachten werden lastig gevallen door een dronken man op het Stationsplein in Enschede. De agenten troffen de dronken man, een 20-jarige Hengeloër daar aan met een fles drank in zijn handen. Hij kreeg hiervoor een bekeuring. Daarnaast bleek dat de 20-jarige nog een straf moest uitzitten van 29 dagen. De politie hield de verdachte daarop aan en sloot hem op. (07-140437)

Dronken automobilist verlaat de ongevalplaats na aanrijding

Enschede

Op het Capitool in Enschede vond op donderdag 25 januari omstreeks 15.55 uur een aanrijding plaats. Een auto was daar tegen een metalen hekwerk gereden, welke als afscheiding van de groenstrook langs de rijbaan staat. De automobilist was niet meer aanwezig. Daarop meldde zich een persoon bij de politie, niet de bestuurder van de ongevalauto, maar een familielid. De bestuurder wenste niet te verschijnen omdat hij gedronken had. De politie heeft daarop de bestuurder, een 35-jarige Enschedeër, in de woning opgezocht. De man bleek inderdaad alcohol te hebben geconsumeerd, waarop de politie de man aanhield. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,9 promille. Bovendien bleek het rijbewijs van de 35-jarige sinds 1 oktober 2006 ongeldig. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (07-011722)

Belediging

Enschede

Op donderdag 25 januari kwam om 13.30 uur een 28-jarige Enschedeër aan het politiebureau, omdat hij geld nodig had. Nadat de agent hem dat bij herhaling duidelijk maakte, dat de man daarvoor ergens anders moest aankloppen, werd de 28-jarige boos. Hij begon de agent uit te schelden, waarop de politie hem aanhield wegens belediging. De verdachte ging daarop helemaal door het lint en moest geboeid worden opgesloten. In de cel zag de verdachte kans zo hard tegen de deur te trappen, dat de muur ging scheuren en de stenen los kwamen te zitten. Namens de politie werd aangifte gedaan van vernieling. Nadat de man was gekalmeerd, kon hij met een proces-verbaal het bureau weer verlaten. (07-011596)

Winkeldief blijkt veelpleger

Enschede

In een supermarkt aan de Lage Bothofstraat in Enschede werd op donderdag 25 januari om 15.05 uur een winkeldiefstal gemeld. Personeel zag dat een man drie blikjes cola bacardi wegnam en deze vervolgens niet bij de kassa afrekende. De politie hield de verdachte, een 41-jarige Enschedeër, aan. De verdachte bleek een veelpleger, waarop de politie hem in verzekering stelde en opsloot. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-011664)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Enschede

Op vrijdagochtend 26 januari vond omstreeks 07.45 uur een aanrijding plaats op de kruising De Ruyterlaan/Ariensplein/Ripperdastraat in Enschede. Een 21-jarige automobilist uit Borculo reed over de De Ruyterlaan. Op genoemde kruising wilde hij links af slaan, naar het Ariensplein. Daarbij verleende de automobilist geen voorrang aan een hem tegemoetkomende bromfietser, een 61-jarige Enschedeër. De bromfietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (07-011916)

Voor woning geparkeerde bestelauto gestolen

Enter

Op vrijdag 26 januari kwam een 53-jarige inwoner van Enter erachter dat zijn bestelauto gestolen was. De eigenaar had zijn bestelauto voor zijn woning aan de Erve Oldenhof in Enter geparkeerd. Op donderdagavond 25 januari had hij de auto omstreeks 22.00 uur nog zien staan. Toen zijn vrouw om 05.00 uur de woning verliet viel het haar op dat de bestelauto er niet meer stond. Het betreft een rode bestelauto van het merk Nissan Vanette voorzien van kenteken: VV-87-KY. De ramen van de achterzijde van de auto zijn geblindeerd en in de auto lag veel gereedschap. Van de 53-jarige is door de politie aangifte opgenomen. (07-011899)

Automobilist gewond bij aanrijding

Almelo

Op donderdag 25 januari vond omstreeks 17.50 uur een aanrijding plaats op de kruising Woonboulevard/Weezebeeksingel in Almelo. Een 38-jarige man uit Den Ham wachtte op de Weezebeeksingel op genoemde kruising voor het rode verkeerslicht, hij wilde op de kruising rechtdoor. Toen het licht voor linksaf op groen sprong, verkeerde de man in de veronderstelling dat ook hij groen licht had. Hij trok op en kwam in aanrijding met een hem tegemoetkomende auto, die op de kruising links af sloeg. De tegenligger, een 19-jarige Almeloër, raakte bij de aanrijding gewond. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie nam vanwege de zware schade van beide auto's het kenteken deel 1 in. De auto's werden afgesleept en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-011791)

Controle op de verkeersveiligheid

Enschede / Hengelo

Door de politie werden op donderdag 25 en vrijdag 26 januari diverse controles op de verkeersveiligheid gehouden.

Enschede

Zo werd in Enschede op donderdag 25 januari tussen 19.00 - 21.30 uur op diverse locaties een verlichtingscontrole gehouden. Er werden 36 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting op de fiets. En omstreeks 01.00 uur werden er op de Oude Markt in Enschede ook een tiental fietsers bekeurd zonder verlichting.

Hengelo

In Hengelo werd op donderdag 25 januari tussen 14.00-16.00 uur een snelheidscontrole op de Boekeloseweg gehouden waar negen boetes voor te hard rijden zijn uitgeschreven. Op de Haaksbergerstraat in Beckum werd tussen 16.00- en 18.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden. In en om het centrum van Hengelo werd tussen 19.00 en 21.00 uur een verlichtingscontrole gehouden. Bij beide controles werden in totaal 34 fietsers bekeurd voor het niet voeren van hun verlichting en negen bekeuringen werden uitgeschreven voor overige overtredingen.

Tot slot werd er op donderdag 25 januari in de avonduren aan de Enschedesestraat in Hengelo een verkeerscontrole gehouden waarbij ongeveer 60 voertuigen zijn gecontroleerd. Zes automobilisten krijgen een bekeuring thuis voor het niet dragen van een autogordel en drie fietsers kregen een boete voor het niet voeren van hun verlichting.

Nancy Hanterink, Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --