Persberichten Lekstroom, 11.10 uur

Utrecht, 26-01-2007

Bromfietscontrole

HOUTEN Bij een bromfietscontrole donderdag op de Oud Wulfseweg en Het Rond zijn 30 bekeuringen uitgeschreven. In totaal zijn 70 bromfietsen gecontroleerd. Bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer opgevoerde brommers (8), geen kentekenbewijs kunnen tonen (5), het niet dragen van de helm (4), versleten banden (3), ondeugdelijke remmen (2), het niet kunnen tonen van een rijbewijs (1), defecte stuurinrichting (1).

Verkeersongeval met letsel

NIEUWEGEIN Twee jongens op een bromfiets zijn donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Het ongeval gebeurde omstreeks 14.00 uur op de kruising van de Nevelgaarde met de Batauweg.

Een 30-jarige automobilist uit Utrecht verliet een parkeerplaats om de Batauweg op te rijden. Op het moment dat hij optrok, kwam de bromfiets aanrijden over het fietspad in de richting van de Weg naar de Poort en reed tegen de auto. De opzittenden, een 14-jarige jongens uit Nieuwegein en een 16-jarige jongen uit IJsselstein, vlogen over de motorkap en kwamen op de weg terecht. Met beenletsel zijn zij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Omdat de scooter waarop zij reden mogelijk is opgevoerd, werd deze in beslag genomen voor onderzoek. Een eerste onderzoek leerde dat de achterrem niet werkte. Verder was de 14-jarige jongen de bestuurder van de scooter en beschikte hij uiteraard niet over een rijbewijs. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Inbreker gepakt

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag op donderdag is een 18-jarige IJsselsteiner aangehouden op verdenking van inbraak in de apotheek aan de Kauwenhof. Omstreeks 04.50 uur kwam bij de politie een melding binnen dat het alarm van de apotheek afging. Een getuigen zag dat twee mannen uit het pand kwamen en richting het park liepen.

De politie ging met meerdere eenheden naar het park om de mannen te zoeken. Al snel kwam de 18-jarige verdachte zich overgeven. De andere verdachte wist te ontkomen. Een speurhond vond in het park nog diverse goederen die mogelijk met de inbraak te maken hadden. De aangehouden verdachte staat bekend als veelpleger en is in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.