Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Chris Timmermans
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( vrijdag 26 januari 2007

Sittard: Hennepplantages op zolder en in duiventil

De politie heeft donderdagmiddag rond 13:30 uur twee hennepplantages aangetroffen in een woning aan de Mgr. Claessensstraat in Sittard. Een 23-jarige vrouw die op dat moment in de woning was, weigerde de deur voor de politie open te doen, waardoor agenten genoodzaakt waren de voordeur in te trappen.

Na binnenkomst ontdekten de agenten in de zolder van de woning en in een duiventil achter de woning in totaal bijna 600 hennepplanten. Toen even later de 25-jarige vriend van de vrouw arriveerde, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Sittard voor nader verhoor. De politie heeft de planten en het materiaal dat voor de plantage werd gebruikt in beslaggenomen.

Maastricht: Twee vrouwen slachtoffer van straatroof

Gisteravond zijn in Maastricht twee vrouwen kort na elkaar op straat beroofd. Een 17-jarige vrouw werd rond 21:45 uur van haar GSM beroofd door een onbekende man in de Opalinestraat in Maastricht. De man rukte haar mobiele telefoon uit haar hand en gaf haar daarbij een kopstoot. Ook sloeg hij de vrouw in het gezicht, toen zij zich aan hem vastklampte. Hierna ging de dader er rennend vandoor in de richting van de Emaillestraat.

Een 78-vrouw uit Maastricht werd eveneens slachtoffer van een straatroof toen zij rond 23:30 uur van haar handtas werd beroofd op de hoek van de Markt en de Gubbelstraat in Maastricht. De vrouw was tot dat tijdstip in een café in de Grote Gracht geweest en werd even later door een onbekende man van haar tas beroofd toen zij vanaf de Markt de Gubbelstraat in liep. Mensen die eventueel iets van één van deze straatroven hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Maastricht: vrouw gewond bij poging straatroof

Een 57-jarige vrouw uit Maastricht is gisteren rond het middaguur licht gewond geraakt toen een onbekende man haar op het Stationsplein in Maastricht van haar tas probeerde te beroven.

Toen de vrouw voelde hoe iemand haar tas wilde afpakken, klemde zij haar tas stevig tegen zich aan en schopte gelijktijdig naar de verdachte. Daarbij kwam de vrouw ten val, waardoor zij schaafwonden aan een knie en een pols opliep. Nadat een voorbijganger kwam aangelopen, sprong de verdachte achter op een scooter die door een tweede persoon werd bestuurd, waarna zij ervandoor gingen Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Sittard; man slachtoffer van straatroof

De politie is op zoek naar de dader van een straatroof, die donderdagavond omstreeks 21.30 uur plaatsvond op de Eisenhowerstraat in Sittard waarvan een 21-jarige man uit Sittard het slachtoffer werd.

Het slachtoffer liep op de Eisenhowerstraat naar zijn auto en was met zijn GSM aan het bellen. Op het moment dat hij wilde instappen, griste een jongen met geweld de GSM uit zijn handen. Het betreft een zwarte GSM van het merk Samsung. De dader was ongeveer 1.75 meter lang en droeg donkere kleding. Het slachtoffer heeft in de buurt nog rondgekeken naar de dader maar heeft hem niet meer gezien. De politie stelt een onderzoek in.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --