Politie Groningen

Vrijdag 26 januari 2006

Provincie Groningen, 26-01-2007

Groningen: politie zoekt getuigen aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de kruising Beneluxweg/Groningerweg. De aanrijding gebeurde donderdagavond omstreeks 21.00 uur. Een 30-jarige automobilist reed vanuit Beijum over de Beneluxweg en wilde de kruising recht over steken. Hij reed in een blauwe Toyota. Een 56-jarige automobilist uit Zuidwolde reed in tegengestelde richting en wilde op de kruising linksaf slaan. Hij reed in een rode Peugeot. Beiden kwamen op de kruising met elkaar in botsing. Beide heren verklaarden groen licht gehad te hebben. Onderzoek aan de verkeerslichten wees uit dat er geen sprake is geweest van een technische storing.

Mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren en de politie meer informatie kunnen geven over de toedracht ervan, kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: taxichauffeur aangehouden

Een 24-jarige taxichauffeur uit Bovensmilde is donderdagnacht door de politie aangehouden. De politie wilde de man op de Grote Markt laten stoppen, omdat de verlichting niet in orde was. Hij stopte echter niet, maar reed in de richting van de agent en stuurde pas op het laatste moment de andere kant op. Agenten hebben de man gevolgd en konden hem in de Gelkingestraat laten stoppen, maar de man weigerde zijn motor af te zetten of de sleutels af te geven. Hierop is hij aangehouden. De man kon na verhoor met twee boetes van 130 euro voor het niet opvolgen van de aanwijzingen van agenten, het bureau weer verlaten.

Groningen: cameratoezicht registreert mishandeling

De politie heeft donderdagnacht aan de Grote Markt een 48-jarige man uit Eelde aangehouden. De man had een 23-jarige Stadjer na een woordenwisseling geslagen. De ruzie werd waargenomen door cameras, waardoor de man gelijk kon worden aangehouden. Aangezien het in dit geval ging om een veelpleger, is de man ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: illegale vreemdeling aangetroffen

De politie heeft donderdagavond aan de Wibenaheerd in Groningen een 26-jarige illegaal aangetroffen. Agenten waren daar op een woonadres in verband met een openstaand vonnis. De 43-jarige bewoner werd aangehouden om zijn straf uit te zitten. In de woning werd echter ook de 26-jarige man aangetroffen. Uit controle bleek hij onrechtmatig in Nederland te verblijven. Hij is in vreemdelingenbewaring gegaan.

Groningen: bromfietscontrole

Bij een bromfietscontrole op de Pleiadenbrug in Groningen heeft de politie donderdagmiddag 26 bromfietsen gecontroleerd. In totaal zijn 13 overtredingen geconstateerd: overschrijding constructiesnelheid (6x), geen certificaat/rijbewijs (1x), niet tonen kentekenbewijs (2x), geen verzekering (1x), geen rem (2x), negeren rood verkeerslicht (1x).

Veendam: hennepkwekerij aangetroffen

De politie heeft donderdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld aan de Kibbelgaarn in Veendam. Agenten zagen een loslopende hond in Meeden en wilden de 59-jarige eigenaar uit Veendam daarop aanspreken. Vervolgens kregen de agenten het vermoeden dat de Veendammer een hennepkwekerij had in een schuurtje aan de Kibbelgaarn. Er werden 126 planten en apparatuur voor de kwekerij aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kolham: jongen gewond bij bedrijfsongeval

Een 15-jarige jongen uit Kolham is donderdagmiddag zwaar gewond geraakt bij een bedrijfsongeval op de Hoofdweg in Kolham. De jongen kwam met zijn hand in een pers terecht. Door nog onbekende oorzaak raakte de hand klem. Deze werd vervolgens van de arm gescheiden. De jongen is met letsel naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Nieuwe Pekela: vrachtwagen te zwaar

Een 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Scheemda is donderdagmiddag op de N367 bij Nieuwe Pekela beboet omdat zijn voertuig te zwaar beladen was. Na het wegen bleek dat het maximaal toelaatbare gewicht van de vrachtwagen met bijna 11 procent was overschreden. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Delfzijl, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 211, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Lauwersoog, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 144, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 213, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.