Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 11 januari 2007

EA daagt deelnemers uit tot bezinning

Driebergen - Op vrijdag 26 januari a.s. organiseert de EA haar jaarlijkse deelnemerscongres voor haar deelnemers. Thema van deze dag is: 'Mijden of meedoen? Christus dienen in een veranderde samenleving'. Een congres over de relatie tussen identiteit, participatie en godsdienstvrijheid. De sterk verander(en)de samenleving dwingt christenen om te focussen op zowel identiteit als participatie. De participatie van 'de kerk' is geen automatisch gegeven meer. Tegelijk ontstaan er nieuwe kansen voor christelijke bijdragen aan de samenleving. Dus wordt het tijd voor bezinning op het spanningsveld tussen meedoen en onze identiteit bewaren. Dat vraagt om creativiteit en moed.

Tijdens het ochtendprogramma verzorgt dr. Govert Buijs (docent sociale en politieke filosofie aan de VU) de hoofdlezing. Daarnaast reikt ds. Peter Kos de Helixprijs uit en informeert de EA haar deelnemers over actuele ontwikkelingen binnen de Evangelische Alliantie.

's Middags worden de drie deelthema's verder uitgewerkt in workshops. Ir. Cors Visser (directeur christelijk studiecentrum ICS) gaat dieper in op het thema identiteit, Edward de Kam (directeur Youth for Christ Nederland) focust op kansen en bedreigingen voor participatie en mr. Henk Medema (uitgever en publicist) vult het thema godsdienstvrijheid verder in.

Het EA Congres sluit af met een afscheidsreceptie vanwege het vertrek van Bert Roor. Hij gaat per 1 februari aan de slag als docent aan de Evangelische Theologische Hogeschool (onderdeel CHE). Bert Roor heeft het team van de EA ruim 6 jaar versterkt. Daarbij heeft hij met name op de gebieden gebed en diaconaat een belangrijke bijdrage geleverd.

Deelnemers
Het jaarlijkse EA Congres is de ontmoetingsplaats voor persoonlijke deelnemers en deelnemende kerken, gemeenten en organisaties. Het staat open voor alle deelnemers van de Evangelische Alliantie. Meer informatie vindt u op de EA website. Hier kunnen deelnemers zich ook aanmelden.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jantine Smits, tel. 0343-513693 of jantine@ea.nl

---- --