Veilig Amsterdam


Stadsdeel Amsterdam-Centrum - Veiligheidsplan Centrum 2007-2010

25/01/2007 - Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in de binnenstad, zonder lastig te worden gevallen. In het Veiligheidsplan Centrum 2007-2010 staat hoe daar aan gewerkt gaat worden. Het Veiligheidsplan is gemaakt door de politie, het stadsdeel, de gemeente en het openbaar ministerie, die samen de zogeheten subdriehoek Amsterdam-Centrum vormen. Ook de Dienst Zorg en Samenleven leverde een belangrijke bijdrage aan het plan.

Gezamenlijke aanpak
Het plan schept de voorwaarden voor een gezamenlijke aanpak van de zichtbare en veel voorkomende criminaliteit en overlast voor de komende vier jaar. Zo zijn de groepen benoemd die de hoogste prioriteit hebben, zoals dealers, extreme overlastplegers en jeugdgroepen. En verder zijn de gebieden in het centrum afgesproken waar extra acties plaatsvinden, waaronder onder andere de Wallen, het Damrak, Rembrandtplein en Waterlooplein.

Voor deze groepen en voor die gebieden hebben de samenstellers afgesproken wat ze de komende vier jaar willen bereiken en welke acties worden uitgevoerd. Hierdoor moet de criminaliteit naar beneden gaan en de overlast verminderen. De veiligheid in het centrum is hiermee het meeste gediend.

Haarlemmerdijk

Kijk ook bij

> Veiligheidsplan Amsterdam-Centrum 2007-2010 (download, 2318kb) » > Stadsdeel Amsterdam-Centrum »