Ministerie van Defensie

25-01-2007 17:41

EERVOLLE VERMELDING REUMAFONDS VOOR MARINE (VIDEO)

Een team van de marine stond vandaag met vier andere teams in de finale voor de Support Award van het Reumafonds. Uiteindelijk waren het de Nederlandse Spoorwegen die in Den Haag de prijs voor helpers van reumapatiënten in de wacht sleepten. De Koninklijke Marine kreeg een eervolle vermelding.

video-inzending sergeant Hertog (breedband kabel /adsl )
Zie het origineel

Jaarlijks kunnen reuma-patiënten, die in hun bedrijf zo goed geholpen worden dat ze aan het arbeidsproces kunnen blijven deelnemen, hun helpers (collegaâs baas, bedrijfsartsen) voordragen voor de Support Award.

Sergeant Wapentechnische Dienst Peter Hertog, die al langere tijd reuma heeft, nomineerde zijn baas, directe chef en zijn bedrijfsartsen in Den Helder. âIk heb het in een opwelling gedaanâ, beschrijft Hertog zijn voordracht. âMaar het voelt goed om ook eens op deze wijze het belang van goede begeleiding en steun van je omgeving te benadrukken. Dankzij deze collegaâs hier kan ik aan de gang blijven in de marine waar ik al meer dan vijfentwintig jaar mijn werk doe. Ze krijgen hier de pluim die ze verdienen!â