Provincie Friesland

PERSUITNODIGING

Nummer: 003 JA
Datum: 18 januari 2007

Op donderdag 25 januari, van 07.15 tot 11 uur, wordt in het Abe Lenstrastadion te Heerenveen het ontbijtsymposium "Geknipt voor de juiste baan in Fryslân" gehouden. Het symposium wordt georganiseerd door de provincie Fryslân samen met UWV, CWI en MEE Friesland en gaat over de vraag "hoe we er in Fryslân met elkaar voor kunnen zorgen dat arbeidsgehandicapten, die geknipt zijn voor een bepaalde vacature in het Friese Midden- en Kleinbedrijf, daar ook aan het werk kunnen".

Uitgenodigd zijn: werkgevers, re-integratiebedrijven, uitzendbureaus, detacheringbureaus, SW-bedrijven, arbeidsgehandicapten, gemeenten en andere overheidsorganisaties. De workshops worden ingedeeld door de verschillende groepen zoveel mogelijk vanuit dezelfde achtergrond te laten brainstormen en discussiëren.

Tijdens het ontbijt "De voorzet" zijn er enkele presentaties die als opwarmer voor de discussie in de workshops gebruikt kunnen worden. De verschillende workshops gaan vanuit de eigen belangen en mogelijkheden bezig met de vragen: "hoe meer mensen met een arbeidshandicap aan het werk kunnen komen" en "wat er vervolgens voor nodig is om dit te bereiken". Het symposium staat onder leiding van de dagvoorzitter Engbert Boneschansker. Het programma is bijgevoegd.

We zien u graag op 25 januari a.s. Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met Jolanda van Leeuwen (Beleidsmedewerker Arbeidsmarkt van Provincie Fryslân), telefoon 058-2925544 of per email aan j.m.vanleeuwen@fryslan.nl.

Programma Symposium:

. Vanaf 7.15 uur inloop met ontbijtbuffet "De voorzet"

. 7.45- 8.45 uur start van het programma
. Opening door Rutger Boelsma (voorzitter MKB-Noord afdeling Fryslân) . Presentatie van onderzoeksresultaten door Bureau voor Beleidsonderzoek en - Ondersteuning

. 8.45 - 9.00 pauze

. 9.00-10.00 uur workshops in vier groepen
. werkgevers en uitzendbureaus . arbeidsgehandicapten
. re-integratiebureaus en SW-bedrijven . gemeenten en andere overheidsinstellingen

. 10.00-10.30 uur plenaire terugkoppeling
met antwoorden op de hoofdvragen uit de workshops

. 10.30-11.00 uur tijd voor netwerken en het eventueel beantwoorden van uw vragen over dit thema door medewerkers van UWV, CWI en MEE-Friesland

. 11.00 uur einde Symposium.

---- --