Gemeente Epe


Certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerrein Eekterveld te Vaassen

Op donderdag 25 januari 2007 zal een vertegenwoordiger van MKB Nederland het certificaat van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen (KVO-B) uitreiken aan het bestuur van Industriekring Eekterveld Vaassen (IEV). Tijdens deze bijeenkomst, die plaatsheeft in restaurant 't Koetshuis te Vaassen, zal ook het convenant ondertekend worden door de betreffende samenwerkende partijen: de gemeente Epe, de politie, de brandweer en de IEV. Het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen geeft aan dat de betrokken partijen samen structurele maatregelen nemen om de veiligheid op het bedrijventerrein Eekterveld te vergroten. In maart 2006 is bedrijventerrein Eekterveld gestart met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Ondernemers, gemeente, brandweer en politie hebben de handen ineengeslagen om criminaliteit en overlast aan te pakken. Op de lijst met actiepunten staat in het algemeen beschreven dat men streeft naar een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau van het industrieterrein, teneinde ervoor te zorgen dat er een goed ondernemersklimaat heerst voor nu én in de toekomst.

Het KVO voor bedrijventerreinen biedt landelijk een gestructureerde manier om de samenwerking tussen ondernemers, politie, gemeente en andere relevante partijen tot stand te brengen. Uiteraard met als belangrijkste doel om een bedrijventerrein schoon, heel en veilig te krijgen én te houden. Voor het verkrijgen van het certificaat moet een aantal stappen doorlopen zijn, zoals een nulmeting, een samenwerkingsovereenkomst en een plan van aanpak.

Het KVO-B is een direct gevolg van afspraken die in 2000 zijn gemaakt door MKB-Nederland, VNO-NCW, de verzekeraars en de ministeries van Economische Zaken, Justitie en Binnenlandse Zaken. MKB-Nederland heeft, op verzoek van het ministerie van Justitie, een coördinerende rol en helpt veel bedrijventerreinen op weg naar het certificaat door het kosteloos ter beschikking stellen van regionale procesbegeleiders.

In heel Nederland worden momenteel veel bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO-methode. De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe.