Ingezonden persbericht


Vanaf zaterdag 27 januari toont het Noordbrabants Museum de expositie:

Molens

27 januari t/m 28 mei 2007

Nederland met zijn poldermolens, watermolens en windmolens geldt internationaal als het 'molenland' bij uitstek. De molen hoort naast de tulp, de klomp en de kaas in het rijtje van oer-Nederlandse symbolen. Dankzij de molen is ons 'landje aan de zee' groot geworden. 2007 is uitgeroepen tot het 'Jaar van de Molens'. Een van de belangrijkste manifestaties tijdens dit themajaar is de grote dubbeltentoonstelling 'Leven van de Wind' en 'Meesters en Molens' in het Noordbrabants Museum.

De leuke én informatieve dubbelexpositie is aantrekkelijk voor jong en oud, zowel voor gezinnen met kinderen als voor de kunstliefhebber. Het tentoonstellingsdeel 'Leven van de Wind' vertelt aan de hand van eeuwenoude modellen, ontwerpen, schilderijen, uiteenlopende gebruiksvoorwerpen en met behulp van moderne technieken de geschiedenis van de Nederlandse molen. Het tentoonstellingsgedeelte 'Meesters en Molens' biedt voor het eerst een overzicht van de uitbeelding van de molen in de Nederlandse kunst van de voorbije vier eeuwen.

De voorbezichtiging vindt plaats op donderdag 25 januari 2007 om 11.30 uur. Graag nodig ik u uit tot het bijwonen van deze besloten bijeenkomst. Na de inhoudelijke toelichting op de tentoonstelling door projectleider Paul Huys Janssen en een afgevaardigde van de Stichting Jaar van de Molens bekijken we gezamenlijk de expositie. Hierna wordt een lunch geserveerd en is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De opening van de tentoonstelling is op zaterdag 27 januari en is tevens de kick-off voor het Molenjaar. Deze wordt verricht door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Maria van der Hoeven. Wilt u zo vriendelijke zijn om het antwoordformulier in de bijlage te retourneren?

Jan van Laarhoven

Directeur

Dit bericht werd u toegezonden door:
Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.