Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Wild cards voor Chardon en Van der Graaf

10/01/2007

Amsterdam, 10 januari 2007
Op donderdag 25 en vrijdag 26 januari wordt de piste van de Amsterdam RAI vrijgemaakt voor de spectaculaire FEI Wereldbekerwedstrijd vierspannen. Nadat de Wereldbeker mennen Jumping Amsterdam in 2001 voor het laatst aandeed, maakt het hoofdstedelijke concours dit seizoen weer deel uit van het Wereldbekercircuit voor de vierspanrijders. Het belooft een spannende strijd te worden, want tijdens Jumping Amsterdam krijgen de menners de laatste kans punten verdienen om zich te kwalificeren voor de finale, die een maand later wordt verreden in Gothenburg.

De organisatie van Jumping Amsterdam heeft twee felbegeerde extra startplaatsen ter beschikking gesteld voor deze bijzondere wedstrijden, waarvan de parcoursbouw in handen is van internationaal parcoursbouwer Joop Brink. Wereldbeker-titelverdediger IJsbrand Chardon mag uiteraard niet ontbreken en start met een wild card, waarmee hij overigens geen Wereldbekerpunten kan verdienen: `Ik ben al jaren als ambassadeur van het mennen verbonden aan Jumping Amsterdam en ik vind het geweldig dat er weer een Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Nederland is. En dan nog wel in Amsterdam, dit is gewoon super!' De drievoudig Wereldkampioen gaat momenteel ex-aequo met Michael Freund aan de leiding van het Wereldbekerklassement en is inmiddels zeker van een startplaats in de finale.

De tweede wild card gaat naar de 37-jarige Edwin van der Graaf uit Honselersdijk. A-kaderlid Van der Graaf is zeer verguld met deze kans op Jumping Amsterdam te starten: `Ik ben heel blij dat het, mede dankzij de steun van een groot aantal sponsors, is gelukt om te mogen starten in Amsterdam. Ik ga uiteraard mijn best doen, dat ben ik aan mezelf verplicht. Bovendien heb ik twee keer pech gehad tijdens mijn deelname aan de menavonden van Jumping Amsterdam, dus ik grijp dit jaar mijn kans om dit recht te zetten!' Van der Graaf won in 2005 en 2006 de indoor marathon tijdens de UPD en sloot het buitenseizoen 2006 af met de eerste plaats in Deurne. De koetsier van de Koninklijke Stallen maakt in Amsterdam gebruik van zijn outdoor marathonspan, bestaande uit de KWPN-ers Loukie, Kupido, Laban en Piwi. Hij neemt de komende weken deel aan een aantal indoor menwedstrijden om het span op scherp te stellen voor Jumping Amsterdam.

www.jumpingamsterdam.nl