Maxeda

Dirk Goeminne neemt afscheid van Vroom & Dreesmann

Amsterdam, 25 januari 2007. Dirk Goeminne heeft besloten af te treden als Voorzitter van de Groepsdirectie van V&D en als lid van de Raad van Bestuur van Maxeda. In zijn rol als Voorzitter van de Groepsdirectie van V&D zal hij worden opgevolgd door Mark McKeon, tot voor kort COO van de Engelse kledingmerken Principles en Warehouse.

Dirk Goeminne: "Drie en een half jaar geleden werd ik aangetrokken als Directievoorzitter van V&D met een specifieke doelstelling: het weer gezond maken van V&D. Dit proces is nu afgerond. Er heeft een volledige herpositionering plaatsgevonden van het assortiment door een focus op private labels en het toevoegen van A-merken. De invoering van shop-in-shop concepten is een groot succes gebleken. De eerste winkels 'nieuwe stijl' zijn geopend en ook La Place blijft sterk presteren. Al deze ontwikkelingen zullen ook dit jaar verder worden doorgevoerd. De financiële performance is verbeterd en -heel belangrijk- ook de passie bij de V&D medewerkers is weer terug. Kortom, een goed moment om afscheid te nemen."

Tony DeNunzio, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Maxeda: "V&D heeft sinds het aantreden van Dirk Goeminne een wezenlijke verandering ondergaan. De door hem ingezette ontwikkelingen hebben een zeer positief effect gehad op de resultaten van V&D. De verwachting is dat V&D over 2006 winst heeft gemaakt. De eerste fase van herstel van V&D is daarmee bereikt. Wij zijn Dirk dankbaar dat hij V&D zo succesvol door een zo bijzonder moeilijke periode heeft geleid en daarmee de basis heeft gecreeërd voor een sterk en succesvol vervolg van V&D."

Met zijn vertrek sluit Dirk Goeminne een periode van bijna 10 jaar binnen Maxeda af. In 1997 begon hij als Directeur Operations bij HEMA. In 2000 werd hij Voorzitter van de Groepsdirectie van HEMA. In die functie wist hij ook HEMA, een prijswinnende winkelketen, weer op de kaart te zetten. In 2003 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van Maxeda en werd tevens Voorzitter van de Groepsdirectie van V&D. In 2004 speelde hij een belangrijke rol in de privatisering van Vendex KBB.

Mark McKeon, tot voor kort COO van kledingmerken Principles en Warehouse in het Verenigd koninkrijk, wordt per 1 maart 2007 Voorziter van de Groepsdirectie van V&D. Mark McKeon was eerder Retail Operations Director bij kledingketen Next en Marks & Spencer en CEO van Starbucks EMEA en het internationale kledingmerk Episode. Mark McKeon kent Nederland goed. Als CEO van Starbucks EMEA werkte hij eerder al in Nederland van 2000 tot 2003.

Tony DeNunzio: "Ik ben verheugd dat Mark McKeon de Groepsdirectie van V&D komt versterken. Mark brengt een rijke ervaring met zich mee in kleding, warenhuizen, en food service. Zijn ruime internationale ervaring, produktkennis en mensgerichte management stijl zullen van onschatbare waarde blijken te zijn voor het ten volle benutten van de mogelijkheden van V&D."

Naast Mark McKeon is ook Fintan Straughan aangetrokken voor V&D, waar hij per 1 maart 2007 zal starten als Commercieel Directeur. Fintan Straughan heeft een omvangrijke warenhuis kennis. Fintan Straughan was hiervoor werkzaam als General Manager bij Ermes Department Stores in Cyprus. Eerder werkte hij als Buying & Merchandising Director bij Galaria Centrum Department Stores in Polen en als Merchandise Manager bij Alshaya in het Midden-Oosten. Daarnaast deed Fintan Straughan franchise ervaring op bij het Engelse warenhuis Debenhams. Hij startte zijn carrière bij Woolworths in Zuid Afrika.

Tony DeNunzio: "Ik ben blij dat Fintan Straughan toe wil treden tot de Groepsdirectie van V&D. Zijn ruime internationale ervaring en zijn sterke achtergrond in inkoop, merchandising en warenhuizen zullen V&D zeker ten goede komen."

Zowel Mark McKeon als Fintan Straughan zullen in Nederland gaan wonen.

Einde bericht

Voor meer informatie
Maxeda
Corporate Communications
Arnold Drijver
Telefoon: 020-5490433

-----------------------
In het voorjaar van 2007 worden de jaarcijfers over 2007 van Maxeda gepubliceerd.


---- --