Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amersfoort, 25 januari 2007

HELIKOPTER OP HET STROMENLAND!

Scholieren van verschillende basisscholen bouwden aan een echte helikopter op vmbo school Het Stromenland in Amersfoort. Tot en met afgelopen woensdag kwamen er elke dag leerlingen van 20 verschillende basisscholen langs om te helpen. Ze werkten samen met Ivan en zijn klasgenoten van de Techniek opleiding aan de realisatie van de helikopter. Vandaag, donderdag 25 januari 2007, staat de onthulling van de helikopter gepland, tijdens de feestelijke opening van het nieuwe technieklokaal. ". Maar dan moet ie natuurlijk wel af zijn," vult Ivan aan.

Uitdaging
Ivan is deze uitdaging aangegaan met zijn docent meneer Grotius. Omdat Ivan in de klas snel afgeleid is bedacht meneer Grotius deze uitdaging "bouw een helikopter!" Dat liet Ivan zich geen twee keer zeggen. In zijn vrije tijd bedenkt en bouwt Ivan vliegende auto's, amfibievoertuigen met helikopteraandrijving en vrachtwagens met wagons erachter. De hele klas is inmiddels ingeschakeld om het 13 meter lange gevaarte mee op te bouwen. Iedereen helpt mee, zelfs meneer Grotius!

Website
Om zoveel mogelijk helpers te verzamelen heeft Ivan een website ingericht, bereikbaar via www.hetstromenland.nl. Hierop staan verschillende ambassadeurs die Ivan's project steunen. Leerlingen van de basisscholen kunnen meedoen aan een foto wedstrijd. Winnaar wordt degene die de foto maakt met de Ivan sticker op een plek die door Amersfoortse jongeren het best gezien wordt. De winnaar krijgt een vlucht in een echte helikopter aangeboden! Rappers hebben een speciale Ivan rap geproduceerd, die als welkomstbericht op de site staat.