Gemeente Soest

WhoZnext team

Datum: 16/01/2007

WhoZnext 2007

WhoZnext team uit de startblokken

Sporthappening voor en door jongeren

Elf leerlingen van het Soester en Baarns voortgezet onderwijs zijn begonnen met het voorbereiden van 'WhoZnext', een grootse tweejaarlijkse sportevenement voor en door jongeren.

WhoZnext 2007

Het evenement wordt elke twee jaar afwisselend in Baarn en Soest georganiseerd. Dit jaar vindt de sporthappening plaats in Soest in de maand september. Het WhoZnext-team wordt 25 januari gepresenteerd tijdens een startbijeenkomst in het gemeentehuis van Soest.

Daarbij zijn ook de wethouders sport van Baarn en Soest, de docenten Lichamelijke Opvoeding en de schooldirecteuren van de Waldheim Mavo, het Griftland College en Het Baarnsch Lyceum aanwezig om het team sterkte te wensen

De exacte locatie voor 2007 is nog onbekend. Dit zal door de leerlingen bepaald worden, evenals de inhoud van het programma. Wat wel bekend is, is de datum want die moet lang van te voren met de schooldirecties afgesproken zijn: Het evenement zal plaats vinden op 21 september 2007.

Doelstelling WhoZnext

Jongeren weten zelf het beste wat jonge mensen leuke sportactiviteiten vinden. Dat is het uitgangspunt van WhoZnext. Een door jongeren zelf georganiseerd sportevenement zal dan ook het beste aanslaan. De WhoZnext aanpak is door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) ontwikkeld. De aanpak bestaat uit het samenstellen van een team van jongeren en het onder begeleiding van een coach organiseren van een sportactiviteit.

In Baarn en Soest hebben de docenten Lichamelijke Opvoeding van de Waldheim Mavo, Het Baarnsch Lyceum en het Griftland College leerlingen benaderd om lid te worden van het team. De coaching wordt verzorgd door medewerkers sport van de gemeenten Baarn en Soest.

WhoZnext in 2003 en 2005

In 2003 vond het evenement plaats in Soest: dat ging van golf op het sportpark aan de Bosstraat tot beachvolleybal en survival in de Soester duinen. In 2005 waren de locaties verspreid over Baarn, van roeien in De Eem tot pannavoetbal op Sportpark Ter Eem en survival in het bos achter Kasteel Groeneveld.

Er waren meer dan duizend leerlingen actief, zowel in Soest in 2003 als in Baarn in 2005. Tientallen soorten sport en bewegen kwamen aan bod, grotendeels georganiseerd door plaatselijke sportorganisaties. WhoZnext was zó populair dat sponsoren bijdroegen in de kosten en er werd zelfs een landelijke prijs gewonnen door het team van 2005.

© 2004-2007 Gemeente Soest - Disclaimer