Politie Twente

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 25 januari 2007.

(1e uitzending 18.39 uur (daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.39 uur).

> Nijverdal
Op dinsdag 24 oktober te omstreeks 20.00 uur wordt bij een woning in Nijverdal een man overvallen. Het slachtoffer had gereageerd op een advertentie op Marktplaats om een auto te kopen. Met de verkoper had hij een afspraak gemaakt om zich die bewuste avond te melden bij een opgegeven adres in Nijverdal. Nadat het slachtoffer zijn auto op de oprit had geparkeerd en in de richting van de woning liep, werd hij plotseling overvallen door twee mannen, die vanuit de bosjes hem aanvielen en neersloegen. De daders hadden bivakmutsen op. Het gelukte het slachtoffer te vluchten. Hij raakte gewond in zijn gezicht. Er is een reconstructie gemaakt en in de uitzending worden diverse goederen getoond die bij de overval door de overvallers zijn achtergelaten.

> Enschede
In de vroege ochtenduren van 25 december 2006 (Eerste Kerstdag) werd een man, die stond te wachten op een taxi aan de Wenninkgaarde te Enschede, beroofd van een plastic tas die hij in zijn handen hield. Dit werd gedaan door een jongeman, die samen met nog drie anderen het slachtoffer passeerden. De jongeman rende weg, achtervolgd door aangever. Toen de jongeman stopte en aangever hem aansprak werd deze vol door een vuistslag geraakt in zijn gezicht. Hij viel op de grond, waarna hij buiten westen geraakte. De man is behoorlijk gewond geraakt en heeft enkele dagen in het ziekenhuis moeten doorbrengen. Ook van deze zaak is een reconstructie gemaakt en de politie vraagt de hulp van de kijkers om ook deze zaak te kunnen oplossen.

> Dedemsvaart / Dalfsen / Balkbrug Bij woninginbraken in Dedemsvaart en Dalfsen, gepleegd in november en december vorig jaar, zijn bankpassen ontvreemd. Met deze gestolen passen is gepind bij de Rabobank in Balkbrug en Dalfsen. Van dit pinnen zijn beelden beschikbaar en waarschijnlijk zijn het dezelfde daders. Ook werd vorig jaar ingebroken in verschillende woningen in Hoogeveen, waarbij eveneens werd gepind met gestolen passen. De personen op de beelden van destijds tonen veel gelijkenis met de beelden van de pinners in Balkbrug en Dalfsen.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.

-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Politieproducer:: 06. 51378079 (Ed Reinshagen) Secretariaat OM: 038-4962134 (Tineke Zwart)


---- --