HulpverleningsDienst Kennemerland


Persbericht

Voordracht tot benoeming van de nieuwe directeur van de HulpverleningsDienst Kennemerland (HDK) onderdeel Regionale Brandweer tevens commandant Regionale Brandweer Kennemerland.

Het Dagelijks Bestuur van de HDK draagt de heer A.F.M. Schippers voor als directeur van de HDK onderdeel Regionale Brandweer tevens commandant Regionale Brandweer Kennemerland.

De heer Frans Schippers (1959) is op dit moment werkzaam bij de Regionale Brandweer Amsterdam als projectmanager 'regionalisatie Brandweer'. In deze functie is hij onder meer verantwoordelijk voor het fuseren van zes brandweerkorpsen tot één brandweerkorps. In de periode 2002 - 2005 was de heer Schippers directeur van de sector Veiligheid, Vergunningen en Handhaving tevens Commandant van de Brandweer in Amstelveen. Verder is hij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Brandweer en Rampenbestrijding (NVBR) en voorzitter van de Programmaraad Informatiemanagement van de NVBR.

De heer Schippers is deskundig op het gebied van Rampenbestrijding en heeft ruime ervaring opgedaan met het werken in de specifieke agglomeratie Amsterdam/Schiphol met Schiphol als bijzondere risicofactor. De combinatie van deze ervaring, leiderschap en vakkundige opleiding is voor het Dagelijks Bestuur doorslaggevend geweest bij de voordracht. De heer Schippers heeft naast zijn opleiding aan de Rijksbrandweeracademie ook de graad Master of Public Administration behaald aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.

De heer Schippers treedt op 1 maart 2007 in dienst en neemt vanaf die datum samen met de directeur HDK/GGD, Ineke van der Zande de leiding van de HDK op zich. Samen worden zij onder andere verantwoordelijk voor de implementatie en borging van de plannen om de regio Kennemerland territoriaal congruent te maken, binnen de organisatie van de HDK. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het tot stand brengen van de regionalisering van de brandweer.

Haarlem, 25 januari 2007


---

---
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen van Leonie van der Linden T 023 511 5997 of 06 510 99 543
lvanderlinden@hdk.nl