Nederlandse Tafeltennisbond


Vier Nederlanders in hoofdtoernooi Slovenië

25-01-2007
Op de Open Sloveense kampioenschappen laten de Nederlandse deelnemers zich nadrukkelijk zien. Zowel bij de heren als bij de dames is Nederland met twee spelers in het hoofdtoernooi vertegenwoordigd. In het damesdubbelspel zijn Elena Timina en dubbelpartner Li Jie inmiddels doorgedrongen tot de laatste zestien na winst op twee Japanse top-50 speelsters (Fukuoka/Hiura).

Trinko Keen en Barry Wijers spelen vanmiddag in Velenje (SLO) hun eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi van de Pro-Tour Slovenië. Trinko was rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi en neemt het in zijn eerste enkelpartij op tegen de Spanjaard Wang Wei. Wang Wei is een geboren Chinees en staat bekend om zijn taaie verdediging. Trinko Keen geeft op zijn weblog www.trinkokeen.nl/weblog een korte voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Wei.

Barry Wijers heeft een knappe prestatie geleverd door het hoofdtoernooi te bereiken. Zijn toernooi is daarmee al goeddeels geslaagd. En dat terwijl Barry van tevoren nog hardop twijfelde of hij de Open Sloveense kampioenschappen wel in zijn drukke combinatieprogramma van werk en sport kon passen. Na poulewinst in de kwalificaties won de Rotterdammer met overtuiging van de veel hoger geklasseerde Pistei uit Slowakije (4-2). In het hoofdtoernooi wacht nu de confrontatie met een Koreaanse topper, Cho Eon Rae.

Li Jie en Elena Timina spelen ook vandaag hun eerste rondewedstrijd in het hoofdtoernooi. Elena treedt aan tegen de sterke Wit-Russische Viktoria Pavlovich. Li Jie krijgt het nog zwaarder. Haar tegenstander is de nummer vijf van de wereld Guo Yue.

Lees alle individuele uitslagen op http://www.ittf.com/ onder het kopje Pro Tour.