Gemeente Voorschoten

Persberichten - Eerste stap gezet in toenadering gemeente/politie met bewoners Nieuw Voordorpstraat
Uitgebracht op: donderdag 25 januari 2007

Op woensdagavond 24 januari jl. hebben de bewoners van de Nieuw Voordorpstraat op uitnodiging van burgemeester Staatsen en politie met elkaar gesproken over de ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling. In buurthuis Vlietwijk was er gelegenheid tot het stellen van vragen aan burgemeester Staatsen, politiefunctionarissen en de commandant van de brandweer.

Het eerste deel van de avond was bedoeld om terug te blikken op de gebeurtenissen tijdens de nieuwjaarswisseling. De gemoederen en emoties liepen daarbij soms hoog op. Bij een deel van de bewoners leeft sterk het gevoel dat hun onrecht is aangedaan met het politieoptreden van die avond en nacht. Burgemeester Staatsen heeft uitleg gegeven over de stappen die hij samen met de politie heeft genomen en heeft een toelichting gegeven over zijn rol en verantwoordelijkheid. Districtchef Van Musscher heeft aan de bewoners uitleg gegeven over de uitgangspunten en procedures bij politieoptreden.

Het tweede deel van de avond had het doel om vooruit te kijken. Een aantal voorstellen en toezeggingen werden gedaan. Bewoners willen met hun straat weer positief in het nieuws. Aan de aanwezige pers is gevraagd hierbij te helpen. Wethouder Kleijweg heeft namens de gemeente bewoners die daar behoefte aan hebben professionele psychologische hulp aangeboden. Door een bewoonster is het organiseren van een kinderspeeldag geopperd. Samen met de politie wordt daar invulling aan gegeven. Burgemeester Staatsen heeft toegezegd de bewoners te informeren en met hen te praten over de evaluatierapporten na de behandeling in de gemeenteraad. Met het oog op de komende jaarwisseling zullen de bewoners nadrukkelijk betrokken worden en is aangegeven dat bewoners hun wensen kenbaar kunnen maken. Aan het einde van de avond waren de emoties wat geluwd en werd er in goede sfeer in diverse kleine groepjes nog wat nagepraat.


- einde bericht -