Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Wezep - oud en nieuw met een staartje                     |
Twee jongens(15/16 jaar) uit Oldebroek die op 31 december tijdens Oud en Nieuw vernielingen hebben aangebracht zijn donderdag (18/01) door de politie aangehouden.

De vernielingen vonden plaats bij een praktijk voor fysiotherapie aan de Maisakker in Wezep. De politie heeft de twee jongens uit Oldebroek op donderdag 18 januari dankzij getuigen buiten heterdaad aangehouden. De twee hebben de vernielingen bekend en over de afhandeling wordt contact met justitie gelegd..

|     |Wezep - Aanrijding vijf voertuigen, één gewonde           |
Afgelopen woensdag (24/01) heeft op de Zuiderzeestraatweg in Wezep een aanrijding plaatsgevonden. Hierbij waren vijf auto's betrokken, één gedupeerde raakte gewond.

Woensdag (24/01) omstreeks 15:30 uur vond er op de Zuiderzeestraatweg in Wezep een aanrijding tussen vier personenauto's en een bestelbusje plaats. Hierbij raakte een 72-jarige bestuurder uit Oosterwolde gewond. De man is door de ambulance naar het Sopia Ziekenhuis in Zwolle overgebracht. De Kamperstraat is geruime tijd door het ongeluk afgesloten en omgeleid voor het verkeer. De aanrijding ontstond doorat een 37-jarige man uit Sint Jansklooster met zijn bedrijfsbus vanaf de carpoolplaats de Zuiderzeestraatweg opreed en daarbij een auto over het hoofd zag en tegen de zijkant botste. Vervolgens ontstond er een gecompliceerde aanrijding, waarbij de aangereden auto tegen de auto van de man uit Oosterwolde botste. Drie auto's werden afgesleept.

|     |Hattem - Serie autokraken, getuigen gezocht               |
In de nacht van woensdag op donderdag (25/01) zijn er op diverse locaties in Hattem autokraken gepleegd. De buit bestond uit autoradio's en de politie zoekt getuigen.

Tussen woensdag 23:30 uur en donderdag (25/01) 06:45 uur is er een serie autokraken gepleegd. In alle gevallen heeft men de autoradio weggenomen. De straten waar de daders actief waren, zijn : Van Arnhemweg, Oude kerkweg, Klaas Adamsweg, De Meenthe, De Hunze, Hilsdijk, Zandkamp en De Mate. Een viertiental autobezitters is de dupe van het autokrakersgilde geworden. De politie zoekt dan ook getuigen die iets hebben gezien. Men kan bellen middels : 0900-8844.
|     |Heerde - Oplegger verliest vlees                          |
Een grote hoeveelheid vlees uit een aanhanger kwam woensdagavond (24/1) bij een ongeluk op de oprit van de A 50 terecht. De oprit werd tijdelijk afgesloten en met man en macht werd het vlees opgeruimd.

Een 58- jarige man uit Epe reed woensdag (24/01) omstreeks 23:45 uur met zijn trekker met oplegger beladen met vlees via de Eperweg de oprit van de A 50 richting Zwolle op. Na de bocht ging de oplegger iets overhellen en barstte de bovenbouw van de oplegger door onverklaarbare reden open. Hierdoor kwam een deel van de lading bestaande uit vlees op de weg te liggen. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. Rijkswaterstaat kwam ter plaatse met een verkeersregelaar en sloot de oprit tijdelijk af..

------------------------------einde berichten---------------------------------------
---


---


---

---- --