Gemeente Alkmaar


persbericht

Alkmaar, 25 januari 2007

Voorbereidingen verbouwing winkelcentrum de Mare zichtbaar

De voorbereidingen in en rondom het winkelcentrum de Mare ten behoeve van de verbouwingen en renovatie zijn steeds meer zichtbaar. Bomen en fietsenrekken zijn al weggehaald, zodat er meer ruimte ontstaat voor de bouw van de nieuwe winkels en woningen. De voorbereidingen zullen nog enkele weken in beslag nemen en dan gaat het werkelijk bouwen van start. Volgens de planning zal eind 2008 de renovatie en uitbreiding van het winkelcentrum klaar zijn.

Fietsenrekken
De 'oude' fietsenrekken zijn nu weggehaald. Daarvoor in de plaats komen er tijdens de voorbereidingen en verbouwingen tijdelijke fietsenrekken, bij de uit- en ingangen buiten het winkelcentrum. Zo snel als de verbouwingen klaar zijn wordt er een definitieve plek gezocht voor de fietsenrekken.

Tot die tijd kunnen de fietsen in de tijdelijke rekken buiten het winkelcentrum geplaatst worden. De fiets kan ook aan de hand in het winkelcentrum meegenomen worden. In het winkelcentrum zijn dus geen fietsenrekken, maar daar kan de fiets op zijn eigen standaard geplaatst worden.

Hoe verder?
Tot 2009 is dit de oplossing voor de fietsenstalling. Zo snel als de verbouwing van het winkelcentrum klaar is, wordt gekeken naar een definitieve oplossing voor het stallen van de fietsen.

Informatie
Voor meer informatie over de verbouwingen van het winkelcentrum de Mare, kijk dan op de internetsite www.alkmaar.nl/demare. Daar vindt u ook informatie over de verbouwingen van het winkelcentrum. Over enige tijd komt er op de winkelboulevard ook een informatiebord van de gemeente, Vereniging van Eigenaren en ING Real Estate. Deze partijen houden u dan via deze borden op de hoogte over het reilen en zeilen van de verbouwing van het winkelcentrum. Ook zal van deze drie partijen frequent een brief met de stand van zaken in de bus liggen van de bewoners en winkeliers.