Gemeente Amsterdam



Oost/Watergraafsmeer voorop met Woonservicewijken

25 januari 2007
-
Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer

Mensen met een handicap, een beperking, een kort- of langdurige ziekte willen vaak het liefst thuis blijven wonen. De zes woonservicewijken in Oost/Watergraafsmeer maken dit mogelijk. Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer loopt in Amsterdam voorop met deze ontwikkelingen.

Antoinette Tanja, belast met portefeuille Welzijn en zorg: `Wij, het dagelijks bestuur, zijn tevreden met en trots op onze woonservicewijken. Het realiseren hiervan vereist een lange adem. Het kost immers tijd om woningen aan te passen, de voorzieningen te realiseren en te zorgen voor een goede woonomgeving. Gelukkig is er in Oost/Watergraafsmeer een goede samenwerking tussen zorg en welzijnsinstellingen, (migranten-) organisaties, corporaties, de ouderadviesraad, de gehandicaptenraad en het stadsdeel.'

Flat met groen aan de Teslastraat - fotograaf Edwin van Eis

Conferentie `Kijk op Woonservicewijk'

Tijdens de conferentie `Kijk op de Woonservicewijk' op donderdag 25 januari zullen er belangrijke stappen genomen worden om het concept verder vorm te geven. Het gehele bestuur van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer is bij de conferentie aanwezig om de samenwerking tussen de betrokken organisaties kracht bij te zetten.

Woonservicewijk Betondorp/Park de Meer

In de Betondorp/Park de Meer is de woonservicewijk het verst gevorderd. In Park de Meer is er al een concentratie zorgwoningen met bijbehorende voorzieningen voor mensen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen. In de nabije toekomst wordt de rest van deze wijk geschikter gemaakt voor mensen met een beperking en voor ouderen, zoals uitbreiding van de 24-uurszorg, realisatie van een servicepunt, aanpassingen van woningen in Betondorp en verbeteren van de sociale veiligheid.

Brinkstraat in Betondorp - fotograaf Edwin van Eis

Andere Servicepunten

In vier andere wijken, Oosterparkbuurt, Dapperbuurt, Middenmeer en Amsteldorp, zijn de servicepunten al open. Deze servicepunten zijn nadrukkelijk bedoeld voor een brede doelgroep; niet alleen voor ouderen die in een verzorgingshuis of Wibo-woning wonen, maar voor alle inwoners van de wijk.
Reageer