Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 25 januari 2007

Zaanstreek-Waterland, 25-01-2007

Met: controle's, illegaal en arm geknipt

Verkeerscontroles

Landsmeer, woensdag 24 januari 2007, 15:45 uur.

Bij korte gordelcontroles op de Kerkstraat in Oostzaan en het Zuideinde in Landsmeer werden elf bestuurders die geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel bekeurd. Eén automobilist kreeg een boete omdat hij met de mobiele telefoon in de hand zijn voertuig bestuurde.

Zaandam, woensdag 24 januari 2007, 1400 uur.

Bij een controle op het Rustenburg werden bekeuringen gegeven voor bellen tijdens het rijden, negeren van geslotenverklaring, onjuist rijbewijs voor het bestuurde voertuig en vijf maal geen gordel.

Illegaal

Zaandam, woensdag 24 januari 2007, 13:45 uur.

De politie heeft een 29-jarige uit Afrika afkomstige man aangehouden omdat hij vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft. De man werd op de Dam met zijn fiets staande gehouden vanwege een verkeersovertreding. Hij werd aan de Vreemdelingendienst overgedragen en ingesloten.

Krommenie, woensdag 24 januari 2007, 15:15 uur.

Bij een drogisterij op de Zuiderhoofdstraat heeft de politie een uit Mongolië afkomstige vrouw aangehouden als verdachte van winkeldiefstallen. De vrouw had een grote hoeveelheid cosmetica in een tas gedaan en was de winkel uit gelopen. Toen zij zag dat een personeelslid haar volgde ging zij terug de winkel in om alles terug te zetten. Na aanhouding werd bij de vrouw een autosleutel aangetroffen. De bijbehorende auto werd gevonden nabij de politiepost op de Padlaan en in de auto werd een grote hoeveelheid van vermoedelijk gestolen goederen aangetroffen. De vrouw werd ingesloten en in verzekering gesteld. De Vreemdelingendienst werd ingelicht omdat de verdachte vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft. De auto met inhoud werd in beslag genomen.

Arm geknipt

Volendam, woensdag 24 januari 2007, 15:32 uur.

Een 67-jarige Volendammer heeft zich bij een recyclingbedrijf aan de Zeedijk ernstig verwond bij sloopwerkzaamheden. De man was bezig met een elektrisch-pneumatische metaalschaar en raakte met zijn onderarm in de schaar waardoor de arm bijna werd afgeknipt. Politiemensen knepen de bovenarm dicht om bloedverlies te beperken. Het per helikopter gearriveerde traumateam heeft de man gestabiliseerd waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

Drankrijders

Wormerveer, woensdag 24 januari 2007, 20:14 uur.

De politie heeft op de Lijsterstraat een 65-jarige Amsterdammer aangehouden die wordt verdacht van drankrijden. De man blies een flinke alcoholindicatie en aan het bureau wees de ademanalyse uit dat hij ruim drie maal de maximaal toegestane waarde op had. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd en hij werd na verhoor heengezonden.

In Zuidoostbeemster werd op de Zuiddijk een 52-jarige Purmerender in een personenauto aangehouden. De man blies bijna twee en een half maal de toegestane waarde. Hij kreeg behalve proces-verbaal een rijverbod van vijf uren en werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Op de Westzijde in Zaandam werd een 19-jarige beginnend bestuurder uit Oostzaan aangehouden omdat hij met drank op een personenauto bestuurde. De ademanalyse wees uit dat hij ruim drie maal de voor hem geldende maximumhoeveelheid op had. Hij werd na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod heengezonden.

Een 31-jarige Krommenieër blies bijna twee maal het maximum toegestane na een controle op de Provincialeweg in Wormerveer. Hij werd met een rijverbod en proces verbaal na verhoor heengezonden.

Snelheid

Woensdag 24 januari 2007.

Edam: Op de Oosterweg werd in de ochtenduren op snelheid gecontroleerd met de radarauto. Op een weggedeelte waar maximaal 60 km per uur is toegestaan werd de snelheid van 320 voertuigen gecontroleerd. 22 stuks werden op de foto gezet omdat zij te snel voorbij reden. De auto stond opgesteld in de richting van Edam maar er werd in beide richtingen gemeten.

Noordbeemster: De radarauto op de Schermerhornerweg zette 14 voertuigen op de foto die sneller dan de toegestane 80 km per uur reden. In totaal werd de snelheid van 1350 voertuigen gemeten waardoor het overtredingpercentage iets boven de 1% kwam. Op de Purmerenderweg werden 74 voertuigen op de foto gezet die sneller reden dan de toegestane 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 101 km per uur.

Broek in Waterland: 85 te snelle voertuigen werden op de Provincialeweg N247 gefotografeerd bij een radarcontrole op een 50 km gedeelte. De hoogst gemeten snelheid was 69 km per uur en de radar stond in de richting van Amsterdam opgesteld.

Zaandijk: Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werd met radar op statief gecontroleerd op een 70 km gedeelte in de richting van Uitgeest. Van de 1620 gecontroleerde voertuigen reden er 87 te snel. De eigenaren van de gefotografeerde voertuigen krijgen binnenkort een bekeuring in de bus.