Datum: 25 januari 2007

Katwijk Automobilist rijdt fietser aan Een 31 jarige automobilist uit Katwijk heeft donderdagmorgen 25 januari rond 06.50 uur een 21 jarige fietsende plaatsgenote aangereden. De vrouw stak bij groen licht de Hoorneslaan over en werd aangereden door de automobilist die een rood verkeerslicht negeerde. Vermoedelijk kwam dit omdat hij vanuit zijn auto slecht zicht had. Zijn bevroren autoruiten waren namelijk slecht schoongemaakt. De vrouw is met letsel aan hoofd en been overgebracht naar het LUMC. De politie maakt proces-verbaal op tegen de automobilist.

Leiden Politie gaat overlast in Kooipark en omgeving harder aanpakken De afgelopen weken neemt de overlast, door rondhangende jeugd, rondom het Kooipark toe. Bij de politie is door verschillende omwonenden melding gedaan van overlast en in sommige gevallen is ook aangifte gedaan. Hierbij gaat het om brandstichtingen, plegen van vernielingen, geweldplegingen en bedreigingen. Vorig jaar zijn door de wijkagent met de jongeren afspraken gemaakt, zoals het niet rondhangen in de portieken, die ook geschonden worden. Om de overlast terug te dringen gaat de politie de komende weken de overlast door de jeugd harder aanpakken. Het gaat dan om het gebied in en om het Kooipark, de Parkstraat, Atjehstraat, Bilitonstraat en Ringkade. Namen worden genoteerd, jongeren worden gewaarschuwd over dit beleid en als het fout gaat zal de politie de jongeren ook bekeuren of aanhouden. Hierover krijgen de ouders van de jongeren die de overlast plegen ook een brief, waarin deze aanpak wordt uitgelegd. Deze aanpak geldt voorlopig voor anderhalve maand. Op 1 maart 2007 wordt bekeken hoe het er dan voor staat en wordt besloten om de aanpak wel of niet door te zetten.

Boskoop Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Vogellaan. Dit gebeurde in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 januari. Bij de inbraak, waarbij vermoedelijk gebruik werd gemaakt van de zogenaamde flippermethode, werden diverse goederen gestolen waaronder een portemonnee, rijbewijs, geld, een digitale camera, een filmcamera, laptop en enkele mobiele telefoons. Een krantenbezorger heeft vanmorgen rond 05.40 uur twee onbekende mannen zien rennen in de richting van het Zwaluwplein. Mogelijk dat het hier om de daders gaat die hals over kop waren vertrokken nadat de eigenaar wakker was geworden. De politie benadrukt om altijd deuren op het nachtslot te draaien bij afwezigheid of tijdens de nachtrust.

--------------------------------------- einde middagberichten -------------------------------------------------


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --