Politie Limburg-Zuid

Datum donderdag 25 januari 2007

Amstenrade; vrouw ontvoerd en misbruikt

Maandagmiddag is een 28-jarige vrouw uit Amstenrade het slachtoffer geworden van een ontvoering, waarbij zij ook seksueel werd misbruikt.

In verband hiermee heeft de politie woensdagmiddag een 38-jarige inwoner van Kerkrade als verdachte aangehouden.

De zaak kwam aan het licht toen de aangehouden verdachte woensdagmiddag met de vrouw naar Amstenrade terugreed en toen zelf de politie belde.

Voor zover bekend kenden de man en het slachtoffer elkaar. Hij heeft de vrouw maandag opgezocht in haar woning en heeft haar vanuit haar woning in Amstenrade meegenomen naar Kerkrade. Daar heeft hij haar opgesloten en seksueel misbruikt.

De districtsrecherche is inmiddels een uitgebreid onderzoek gestart.

Hoensbroek; vluchtende automobilist veroorzaakt aanrijding

Een 20-jarige Heerlenaar veroorzaakte donderdagmorgen omstreeks 08.55 uur op de Terhoevenderweg in Hoensbroek een aanrijding nadat hij een politiecontrole had genegeerd en op de vlucht was geslagen.

De man kwam tijdens een inhaalmanoeuvre in botsing met een hem tegemoetkomend bestelbusje. Na de aanrijding vluchtte de Heerlenaar te voet verder. Toen hij na een korte achtervolging werd aangehouden, verzette hij zich. Bij de aanhouding raakte een politieagente aan een van haar handen gewond.

Omdat de Heerlenaar bij de aanrijding een lichte hoofdwond had opgelopen, werd hij naar het ziekenhuis overgebracht. De twee inzittenden van de het autobusje raakten niet gewond.

De Heerlenaar wilde de politiecontrole ontlopen omdat hij geen rijbewijs heeft en zijn auto niet was verzekerd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schinnen; politie ruimt hennepplantages op woonwagenkamp

Aan de Veeweg in Schinnen heeft de politie donderdag in enkele woonwagens hennepplantages aangetroffen.

Van twee plantages, die in gebruik waren, bestond de ene uit 47 hennepplanten en de uit 150 hennepplanten. Op de overige twee adressen werden twee inrichtingen aangetroffen waarvan de hennepplanten ontbraken.

Tegen de desbetreffende eigenaren van de plantages werd proces-verbaal opgemaakt.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --