Genomineerden illy Prize bekend


Art Rotterdam 2007; kunst in de periferie staat centraal

ROTTERDAM, 20070127 -- Na het succes van vorig jaar zal ook tijdens deze editie van Art Rotterdam de illy Prize worden uitgereikt. De jury heeft wegens de vele, kwalitatief hoogstaande inzendingen geen vijf maar zes genomineerden geselecteerd en kiest de uiteindelijke winnaar op 7 februari 2007. Het werk van de zes genomineerde kunstenaars wordt tijdens Art Rotterdam tentoongesteld in een speciale ruimte. De winnaar ontvangt ondermeer een geldbedrag van ¤ 10.000,- tijdens de prijsuitreiking op woensdagavond 7 februari om 19.30 uur. De zes genomineerden: Lisa Oppenheim, Shaun Doyle & Mally Mallinson, Michael Samuels (Rokeby|UK), Barbara Broekman, Zeger Reyers & Carolina Raquel Antich.

Graffiti Research Lab & Urban Landscape
Nieuw voor Art Rotterdam is de samenwerking met atelier Rijksbouwmeester, die de Amerikaanse kunstgroep Graffiti Research Lab (GRL) heeft uitgenodigd voor een speciaal kunstproject tijdens de beurs. GRL houdt zich bezig met nieuwe manieren van expressie en geeft commentaar op en in de openbare stedelijke omgeving - ook wel `Urban Landscape' genoemd. Door een technische inslag realiseren zij `straat kunst' dat veel verder gaat dan de bekende spray-can graffiti. De Kop van Zuid in Rotterdam is een ideaal werkterrein voor GRL.
Voor de opening van Art Rotterdam organiseert GRL een uniek `one-off' evenement waarbij Art Rotterdam en de rechtstreekse omgeving op spectaculaire wijze worden uitgelicht.

Kinderprogramma in Villa Zebra
Op zaterdag 11 en zondag 12 februari biedt Villa Zebra bezoekers van Art Rotterdam de mogelijkheid om hun kinderen (vanaf 7 jaar) 2 uur lang bij Villa Zebra te brengen. Kinderen bezoeken in Villa Zebra de tentoonstelling "De andere krant van het verhaal". In de tentoonstelling leren ze meer over Peru en over het verhaal achter het grote aantal kinderen dat gedwongen is te werken. De kinderen bewandelen onder begeleiding de interactieve tentoonstellingsroute en brengen tegelijkertijd verslag uit, fotograferen, filmen en nemen deel aan een workshop. Op deze manier beleven zij voor even een heel andere wereld die realiteit is voor veel Peruaanse kinderen.

zaterdag 11 en zondag 12 februari van 12.00 tot 14.00 uur of 14.00 tot 16.00 uur.
Reserveren via post@villazebra.nl of telefonisch 010 - 241 17 17
Kosten: ¤ 7,50 per kind | overige informatie: www.villazebra.nl