Ingezonden persbericht


FNV Zelfstandige Bondgenoten roept op tot tekenen petitie zwangerschapsverlof zzp'ers

Amsterdam, 25 januari 2007 - Ook zelfstandig ondernemers hebben recht op zwangerschapsverlof, meent FNV Zelfstandige Bondgenoten, belangenbehartiger voor meer dan 8.000 zelfstandige ondernemers zonder personeel (zzp'ers), waarvan zo'n 30 % vrouw is.

FNV Zelfstandige Bondgenoten hecht veel waarde aan een uitkeringsregeling voor zwangere zzp'ers. Niet zelden worden jonge moeders genoodzaakt binnen enkele weken na de bevalling weer aan het werk te gaan, omdat anders de continuïteit van hun onderneming in het gevaar komt.

Met het oog op het beschermen van de gezondheid van moeder en kind, én vanuit het oogpunt van gelijke behandeling van mannen en vrouwen, pleit FNV Zelfstandige Bondgenoten voor een gedegen nieuwe regeling.

"Vrouwelijke zzp'ers moeten dezelfde mogelijkheden en kansen krijgen als mannelijke zzp'ers. Een zwangerschap mag geen beperking zijn voor het succes van een eigen onderneming. Helemaal niet in deze tijd van economische groei, waarin de overheid zegt het zelfstandig ondernemerschap te willen stimuleren. Juist nu moet de overheid vrouwelijke zzp'ers een extra zekerheid geven", aldus Marjan van Noort, directeur FNV Zelfstandige Bondgenoten.

FNV Zelfstandige Bondgenoten roept daarom op tot het tekenen van de petitie 'Zwangerschapsverlof voor zelfstandigen' welke binnenkort zal worden overhandigd aan de voorzitter van de Tweede Kamer. De petitie is inmiddels al door 200 zzp'ers ondertekend. Op www.fnvzzp.nl kunt u de petitie lezen en digitaal ondertekenen.

Over FNV Zelfstandige Bondgenoten

FNV Zelfstandige Bondgenoten is de vakbond voor zelfstandigen zonder personeel die als doelstelling heeft zonder winstoogmerk de belangen van de leden te behartigen. Zij doen dit door collectieve belangenbehartiging omtrent werk en inkomen, individuele belangenbehartiging rondom jurisch advies en incasso én het faciliteren van onderlinge contacten. Zij beoogt haar leden sociaal-economisch op de kaart te zetten als een derde groep onafhankelijke ondernemers met hun eigen identiteit ten opzichte van werkgevers en werknemers. FNV Zelfstandige Bondgenoten heeft ruim 8.000 leden en is een zelfstandige bond van de ruim 1,2 miljoen leden tellende FNV vakcentrale.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marjan van Noort

Directeur FNV Zelfstandige Bondgenoten

Tel. 030 263 72 03

E-mail: mvnoort@fnvzzp.nl

Text 100 Public Relations

Gerhilde Ammerlaan

Tel.: 020 530 43 37

E-mail: gerhilde.ammerlaan@text100.nl