Ingezonden persbericht


Media Alert

Video-content op internet breekt definitief door in 2007

Onderzoek Adobe wijst uit dat 75% van de designers van plan is om Flash Video te gaan inzetten bij cross-mediale campagnes in 2007

Amsterdam, 25 januari 2007 - Creatieve professionals in Nederland zien veel in video-content op internet. 75 procent is van plan dit jaar Flash Video in te gaan zetten bij een cross-mediale campagne. De belangrijkste reden daarvoor is de mogelijkheden die Flash Video biedt om interactief te communiceren met de doelgroep. 48 procent geeft aan dat dat de belangrijkste overweging is. Voor 26 procent is het creëren van een betere klantbeleving de belangrijkste reden om video in te zetten bij webdesign. Daarbij kijken ontwerpers nauwelijks naar het succes van andere websites, want slechts 11 procent is overtuigd geraakt door het succes van netwerksites als YouTube en MySpace. Dat blijkt uit onderzoek van Adobe Systems onder ruim 400 professionals op het gebied van grafisch ontwerp en webdesign en -ontwikkeling.

27 procent van de respondenten heeft Flash Video in 2006 al ingezet bij een campagne. De belangrijkste reden dat de overige designers nog de kat uit de boom kijken, is het ontbreken van technische kennis over het produceren van video. Toch weerhoudt dat de ontwerpers er niet van om volgend jaar met Flash Video aan de slag te gaan. Slechts 2 procent geeft aan dat ze dit niet willen. 23 procent weet het nog niet.

Flash Video biedt gebruikers interactieve video van hoge kwaliteit. Het is de technologie achter populaire websites als YouTube en MySpace, maar zorgt er ook voor dat bekende tv-series als Lost, Desperate Housewives en Grey's Anatomy online te zien zijn via Adobe Flash Player. Adobe Flash Player is geïnstalleerd op meer dan 700 miljoen PC's en mobiele apparaten.

Adobe Systems ontving onlangs een Technichal and Engineering Emmy® Award van de National Academy of Television Arts and Sciences voor zijn Flash Video-technologie. Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas in januari is de Emmy Award officieel aan Adobe overhandigd.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2007 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and Flash are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Emmy is the trademark property of ATAS/NATAS. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com