Politie Gelderland-Midden

Edenaar slachtoffer van mislukte straatroof

Publicatiedatum: 25-1-2007 11:23:51

Ede - Een 21-jarige Edenaar is in de nacht van woensdag op donderdag het slachtoffer geworden van een mislukte straatroof. Volgens het slachtoffer werd hij even na middernacht op de J. T. Tooroplaan belaagd door twee onbekende mannen die hem probeerden zijn fiets afhandig te maken. Daarbij zou met een bijtende vloeistof in het gezicht van het slachtoffer zijn gespoten. De Edenaar wist zijn belagers echter te verjagen zodat ze zonder buit er vandoor moesten. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een blanke man van tussen de 25 en 30 jaar, ongeveer 1.80 m lang met een kaal hoofd en donkere kleding aan. Van de ander is geen signalement bekend. De politie zoekt getuigen (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na huiselijk geweld tegen ex

Publicatiedatum: 25-1-2007 11:22:59

Ede - De Edese politie heeft woensdagavond een 33-jarige inwoner van die stad aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 39-jarige ex-vrouw. De man zou even voor negen uur naar de woning van zijn ex zijn gegaan. Daar aangekomen werd hij echter niet binnengelaten waarna hij de glazen schuifpui aan de achterzijde van haar woning zou hebben vernield. Buurtbewoners die het kabaal hoorden waarschuwden daarop de politie. In de achtertuin van de woning troffen agenten de 33-jarige Edenaar aan. De man was kennelijk onder invloed van alcohol en moest mee naar het politiebureau en is daar in verzekering gesteld. Door de 39-jarige vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stel verdacht van vernieling op NS-station

Publicatiedatum: 25-1-2007 11:22:02

Nijkerk - Een zestienjarig meisje uit Nijkerk en een even oude jongen uit Vleuten zijn woensdagavond door de Nijkerkse politie opgepakt op verdenking van vernielingen bij het NS-station. De twee zouden een ruit van een wachtruimte op het perron aan de Willem Alexanderstraat vernield hebben. Agenten waren kort voor de vernieling al op het station geweest waarbij het duo was gezien. Volgens een van hen zou de mobiele telefoon binnen liggen maar bleek het gebouw afgesloten. Nadat de agenten daar vertrokken waren werd even later gemeld dat er op het station ruiten vernield zouden worden. Toen de agenten andermaal verschenen bleek de ruit van de wachtruimte te zijn vernield. Het meisje uit Nijkerk en de Vleutenaar stonden er vlakbij. Volgens een getuige zou het duo de ruit vernield hebben. Daarop werden beiden aangehouden. De twee zijn na verhoor weer vrij gelaten en hadden ontkend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Voor 3 euro winkeldiefstal: 130 euro boete

Publicatiedatum: 25-1-2007 11:21:01

Bennekom - Een 42-jarige vrouw uit Bennekom heeft het plegen van winkeldiefstal woensdag moeten bekopen met een boete van 130 euro. De vrouw werd rond half tien op de Dorpsstraat in haar woonplaats door winkelpersoneel betrapt toen ze voor 3 euro aan levensmiddelen zou hebben gestolen. De Bennekomse werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. De vrouw kreeg een boete opgelegd waarna ze werd vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---