Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 25 januari

* SNELHEIDSOVERTREDER RAAKT RIJBEWIJS KWIJT

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft van een snelheidsovertreder het rijbewijs ingevorderd. In de nacht van woensdag op donderdag rond kwart over twaalf zagen surveillerende agenten een 34-jarige man uit Rhoon op de A15 met een te hoge snelheid rijden. De bestuurder reed 163 km/uur, waar 100 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.


* BEGINNEND BESTUURDER LEEST KRANT ACHTER HET STUUR

ROTTERDAM-RIJKSWEG- Politiemensen van de verkeerspolitie zagen woensdagochtend een automobilist rijden op de A16, die achter het stuur de krant zat te lezen. De jongeman, een 21-jarige beginnend bestuurder uit Driebrugge, reed met een snelheid van 80 km/u, terwijl de rest van het verkeer gemiddeld een snelheid van 100 km/u aanhield. Hij is langs de kant van de weg gezet en kreeg een proces-verbaal voor zijn gedrag in het verkeer.


* AUTO-INBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-STADSDRIEHOEK- Politiemensen zagen woensdagavond rond acht uur, tijdens hun surveillance een man lopen op de Nieuwstraat, die bij vrijwel iedere auto naar binnen keek. Toen zij hierop de man volgden, betrapten zij hem op heterdaad in een geparkeerdstaande auto, met een radiocd-speler en de schroevendraaiers nog in de hand. De man, een 46-jarige Rotterdammer, is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor verhoor.


* GEWAPENDE OVERVAL; GETUIGEN GEZOCHT
ROTTERDAM-HILLEGERSBERG- Een apotheek aan de Kleiweg is woensdagochtend om kwart over acht door een onbekend gebleven man overvallen. De man was de zaak binnengekomen en had het aanwezige personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd. Hierna is de man er, met een onbekend geldbedrag, in onbekende richting vandoor gegaan. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn van de overval of anderszins over informatie beschikken die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak. Zij kunnen contact opnemen met de politie van district Noord in Rotterdam via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.